Bietendag
maandag 11 september 2017

Er zou geen Bietendag geweest zijn zonder deze man met zijn mooie werk in Chili en de enthousiaste en betrokken eerste ideeën van Koos Groot en Piet de Wit, samen met de hele familie de Wit, de oprichters van Bietendag. Padre Dirk, Koos en Piet zijn niet meer onder ons, maar al 36 jaar lang vieren we Bietendag en brengen we geld bijeen voor projecten in Chili. Minstens zo belangrijk is dat we elkaar ieder jaar ontmoeten. 

De laatste keer Bietendag. Dit jaar is een hele speciale Bietendag omdat we Bietendag voor de laatste keer op de huidige wijze organiseren: een combinatie van werken, wandelen en een gezellige nazit in het Bietendagcafé. De laatste jaren hebben we gemerkt dat de verwachtingen en mogelijkheden van de werkzaamheden en de deelnemers steeds minder eenvoudig is samen te brengen.

De stichting Fondos Solidarios Padre Dirk de Wit blijft bestaan en zal de projecten in Chili blijven steunen. Wie weet ontstaat er weer een mooi idee om op een andere wijze voortgang te geven aan Bietendag. Thema 2017: Het Beste van Bietendag!! Dat Bietendag vele bijzondere momenten, herinneringen en vriendschappen heeft opgeleverd, weten wij heel zeker. Om het geheugen op te frissen gaan wij dit jaar met de wandeltocht: Terug naar het Bietenland! We hopen met zoveel mogelijk mensen bij elkaar te komen om deze bijzondere dag te vieren. 

Praktische informatie : Iedereen is welkom om mee te werken (7.30 – 15.00 uur) bij een fruitbedrijf in West-Friesland of mee te lopen met de sponsorloop (7 km) met als thema “Het beste van de Bietendag” in Berkhout (start vanaf 13.15 uur op oosteinde 133) op zaterdag 16 september! Voor opgave voor het werk (voor 4 september) of meer informatie kunt u bellen met Nop van Warmerdam 0228-544177, via een mail naar bietendag@gmail.com of via onze Facebook pagina. 

Reacties