Kerst expositie
maandag 18 december 2023

De schilderijen zijn te bewonderen in het prachtige monumentale kerkje “Bessie”, P.J. Jongstraat 85 te Lutjebroek. Het kerkje heeft dit jaar ook een metamorfose ondergaan, daardoor heeft het een prachtige uitstraling gekregen. De leden van de schilderskring hebben elkaar door de jaren heen gestimuleerd en geholpen in het kiezen en toepassen van kleur, structuur en vormgeving in hun schilderijen.

Naast het spelen met kleur worden steeds meer verschillende onderwerpen gekozen. Daarbij is ook de structuur van de gebruikte materialen en de vormgeving van belang. Deze werkwijze heeft tot gevolg dat de onderwerpen middels contrasten in licht en donker en de wijze van gebruik van de verf meer gaan spelen.

Tijdens deze expositie is van alles te zien; bloemen, dieren en abstracte schilderijen met mooie kleuren. Een aanzicht zoals de skyline van Wervershoof, de Amsterdamse grachten en landschappen waar je herinneringen aan ophaalt of een idyllische uitstraling hebben.. Portretten (familie) die een bepaald gevoel bij je teweeg brengen. Uitbeelden van het dagelijkse leven van oudere en werkende mensen. Beschilderde oesterschelpen wat weer iets anders is dan op een doek.

De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel, olieverf, pastel en epoxy. De groep van de Schilderskring Bessie (thans 22 leden) maakt van elke donderdag al jaren lang een gezellige schilders avond van in het kerkje “Bessie” te Lutjebroek. Daar inspireren ze elkaar zoals u dat ook bij de professionele schilders in het verleden hebt gezien. Geregeld gaan ze ergens buiten schilderen.

Dit jaar hebben ze ook geschilderd in het stoomgemaal in Medemblik en al een aantal jaren in het Zuiderzee museum in Enkhuizen. Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek. Vanaf heden is er een ruimte in het winkelcentrum ‘Streekhof’ in Bovenkarspel tegen over supermarkt Aldi. Tot april kunt u de schilderijen daar bewonderen.

Hopelijk bent u nieuwsgierig geworden naar bovengenoemde resultaten. De leden van de Schilderskring Bessie zijn op hun beurt ook zeer nieuwsgierig naar de reacties van de mensen met betrekking tot de gemaakte kunstwerken.

De expositie in het kerkje “Bessie” is zoals reeds eerder gemeld dit jaar op zondag 24, en de beide kerstdagen 25 en 26 december 2023. De openingstijden zijn van11.00 tot 17.00 uur. Door middel van een loterij kunnen bezoekers in het bezit komen van een van de twee daar tentoongesteld en aangewezen kunstwerken.

Reacties