Kerstboomspektakel
maandag 04 december 2023

De feestelijke onthulling vindt plaats op vrijdag 8 december om 18.00 uur voor de Westerkerk in Enkhuizen. Burgemeester Eduard van Zuijlen verzorgt het openingswoord en niemand minder dan Lijsje, hoofdpersoon van het winterevenement Zuiderzeelicht heeft het genoegen om de lampjes van deze majestueuze boom aan te steken.

Initiatiefnemers van deze actie zijn de ondernemende schoonzussen Julie en Margreet van Kids en Conceptstore Meiden van De Wit in samenwerking met Sprookjeswonderland, Zuiderzeemuseum en Stichting Marketing Enkhuizen. Julie en Margreet over deze actie: “We zijn er trots op om deze prachtige kersttraditie in te zetten en de mensen samen te brengen in een tijd van verdeeldheid en verharding. Deze samenwerking toont de kracht en verbinding van lokale ondernemers en versterkt onze band met de inwoners van Enkhuizen en omstreken”, aldus de organisatoren.

Winterfair
Zaterdag 9 december organiseert winkelstad Enkhuizen de jaarlijkse Winterfair. Een sfeervolle markt met entertainment en een divers aanbod van (kerst)decoratie, cadeauartikelen, feestelijke mode en accessoires. De winterfair is van 11:00 tot 17:00 uur. (zie ook pagina 22)
In de kerstperiode organiseren Sprookjeswonderland en het Zuiderzeemuseum weer fantastische evenementen voor jong en oud: Tijdens Sprookjeswinterland wordt Sprookjeswonderland volledig omgetoverd in winterse sferen waarbij overal de gezelligheid van de decembermaand is terug te vinden. Daarnaast zijn er diverse extra attracties zoals Berenwinterland en de kamer der Voorspellingen. Dagelijks is er een heks aanwezig om samen met het aanwezige publiek de lichtjes in de De Reuze Kerstboom, van maar liefst 15,5 meter hoog, aan te toveren. Er zijn levende sprookjesfiguren aanwezig en als de schemering invalt is het hele park feeëriek verlicht met duizenden lampjes en lantaarns. Bestel uw tickets online.

Zuiderzeelicht
Bezoek van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024 in het buitenmuseum alweer de vijfde editie van Zuiderzeelicht. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes en laat u meeslepen door het aangrijpende verhaal over een eigenzinnig meisje dat Volendam voorgoed zou veranderen. Presentator Kees Tol neemt u mee, terug in de tijd, ver vóór de visserij, klederdracht en muziek. Via licht, beeld en geluid komt de legende over het waterveulen van Volendam stukje bij beetje tot leven. Boek nu uw tickets online en kom u verwonderen in het donker!

Reacties