Koopmannen exposeren in Triangel
woensdag 13 september 2017

Een expositie van beelden, postzegelkunst, mozaïekschalen, en schilderijen. Het zijn de dochters van Gre Koopman - Poel en Simon Koopman uit Venhuizen. Gerda en Ad zijn aangetrouwd. De zonen Sam en Koos laten hun creativiteit zien door een beeld te exposeren, gemaakt in het atelier van Ad Haring.

Alle kinderen hebben hun jeugd in Venhuizen doorgebracht, deze expositie in de NH kerk op 16, 17 en 23 en 24 september is daarom heel bijzonder. Hoewel beeldhouwen de grootste passie is van Susan Koopman -albast en serpentijn zijn favoriet-, exposeert zij ook met zorgvuldig samengesteld mozaïekwerk waarbij zij oud aardewerk gebruikt. Zij geniet bij het hakken en schuren, van de spanning in holling- en bolling.

Organische vormen hebben haar aandacht en bij haar streven naar meer abstractie en eenvoud. Marian Koopman exposeert met aardewerk en bronzen sculpturen. Fossielen zijn voor haar een eindeloze inspiratiebron, waarbij vorm en kleur elkaar kunnen versterken en de verstilde tijd versteent. Haar twee dimensionele postzegelkunst geeft een bijzonder accent aan de filatelie van haar vader. Gerda Koopman - van der Zwaan hakt en polijst uit steen abstracte beelden, die een zekere dynamische rust uitstralen.

Dat klinkt tegenstrijdig, en kan dan ook door ieder weer anders geïnterpreteerd worden. Greet Roijen-Koopman exposeert bijvoorbeeld met een mooi gekleurde schaal, glad en fraai, staande op een ruwe voet, die twee tegenstellingen verbindt en ondersteunt. Ad Haring vindt een sterke inspiratiebron in het menselijk (vrouwelijk) lichaam. Hij werkt niet zozeer gedetailleerd, maar benadrukt de essentie bijvoorbeeld in het klassieke torso. Zijn werken blijven toch  lichtvoetig/humoristisch en benadrukken vooral de veelzijdigheid van deze kunstenaar ook op doek. Koopmans’ Kunstexpositie in De Triangel, officiële opening 16 september 14.00 uur. 16, 17 en 23 en 24 september 2017, NH kerk. Geopend 13.00 tot 17.00 uur. Kerkweg 113, NH Kerk, Venhuizen . www.triangel-venhuizen.nl   

Reacties