Trendy taverna in hartje Hoorn
zondag 10 september 2017

Een trendy taverna in hartje Hoorn waar iedereen een warm welkom krijgt van eigenaren Danos Kofidis en Mirjam van der Haar. The place to be voor een gezellige borrel, relaxed diner of fijne fles olijfolie. Want het concept ‘Olijf’ wordt uiteraard overal doorgetrokken. Op de kaart, in de kast en in het interieur.

Smaak van Zuid-Europa. Olijf by Danos staat voor oprechte gastvrijheid en ongecompliceerde gerechten. Een eetcafé met een knipoog naar de Mediterranee. Want wat komen er een mooie gerechtjes uit het zonovergoten olijvengebied. Denk aan de caprese, de kalamaria, gebakken feta, gambas al ajillo, tzaziki, carpaccio van rode biet met feta of gefrituurde aubergine met honing.

De lamskoteletten, ossenhaas, varkenshaas, zalm en kippendijen van de grill hebben al veel complimenten gekregen in de eerste week na de opening en vegetariërs reageren enthousiast op de vegetarische moussaka. En dan die huisgemaakte dadeltaart en chocoladetaart. Om je vingers bij af te likken. Het bier op de tap is van Hertog Jan, maar de wijnen komen ook uit Zuid-Europa. Naast vele varianten Griekse wijnen schenkt Olijf by Danos een fraaie serie wijnen van Neleman uit Valencia. Biologisch en bijzonder mooi van smaak.

Bekende gezichten. Danos Kofidis werkt al 30 jaar in de horeca en weet als geen ander wat goed gastheerschap is. Mirjam van der Haar is opgegroeid in de horeca als dochter van ’t Smidje. Ouders Piet en Ans van der Haar hebben het ondernemerschap haar met de paplepel ingegoten. Danos en Mirjam vormen een mooie combinatie van Griekse gastvrijheid en Hollandse gezelligheid. Want persoonlijke aandacht voor de gasten is het belangrijkst volgens het koppel. Tel daar een kleine kaart met pure gerechten en geweldige wijn bij op en het leven wordt elke dag een feestje.

Olijf by Danos is zes dagen per week geopend vanaf 14.00 uur. Dinsdags is het bedrijf gesloten. Het restaurant heeft bovendien een gezellige bovenverdieping die ideaal is voor een vergadering, teambuilding of verjaardag. Reserveren kan via telefoonnummer 0229-703643 of via mail: reserveren@olijfbydanos.nl 

Reacties