Weihnachtsoratorium
maandag 04 december 2023

Op zondag 17 december zal deze muzikale reis door de kersttijd worden verrijkt met prachtige klanken van Dietrich Buxtehude, een belangrijke inspiratiebron voor Bach zelf.

De klanken van Bachs Weihnachtsoratorium, gepresenteerd door het gepassioneerde Bach Ensemble Amsterdam onder leiding van Paulien Kostense, zullen de ziel verwarmen en de geest verheffen. Het ensemble, een samensmelting van koor en orkest, ademt de geest van de muziek van Bach en zijn tijdgenoten op een meesterlijke manier tot leven.

De solisten - sopraan Agnes van Laar, alt Emilie Wijers, tenor Pablo Gregorian en bas Michiel Meijer - beloven een uitvoering vol finesse en emotie. Naast de grandeur van Bachs meesterwerk zullen ook de sublieme tonen van Buxtehude’s composities, zoals “Das neugeborne Kindelein” en “In Dulci Jubilo”, de kerk vervullen met vreugde en verwondering.

Het is een niet te missen kans om deze briljante uitvoering live te ervaren. Zondag 17 december in de Oosterkerk te Hoorn, waar de deuren om 14.15 uur opengaan voor een muzikaal avontuur dat om 15.00 uur van start gaat. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via Podiumplein of aan de kerk zelf. Haast u en reserveer uw plek voor een onvergetelijke middag vol betoverende muziek op het pad van de kerstvreugde!

Reacties