Cupra start productie Formentor
donderdag 15 oktober 2020

Het eerste model dat specifiek is ontworpen voor het merk CUPRA debuteert binnenkort in de 310 pk benzine-uitvoering. Vervolgens zijn er vanaf begin volgend jaar ook plug-in hybrideversies leverbaar. De CUPRA Formentor is het zesde model dat in de SEAT/CUPRA fabriek nabij Barcelona wordt geproduceerd en gaat het productievolume daar met meer dan 10% verhogen. De productie van de Formentor wordt opgestart met aanvankelijk 160 exemplaren per dag. “De Formentor is een mijlpaal van formaat. Als eerste specifiek voor dit merk ontwikkelde model zal hij ervoor zorgen dat CUPRA kan groeien, zichtbaarder wordt en aan aantrekkingskracht wint.

Met de lancering van deze auto willen we onze oorspronkelijke doelstelling – het verdubbelen van het verkoopvolume van CUPRA – overtreffen en nieuwe internationale markten gaan aanboren. Ik ben ervan overtuigd dat dit model de toekomst van het merk CUPRA gaat veranderen,” benadrukt Wayne Griffiths, CEO van CUPRA.

Pijler voor CUPRA
De Formentor is een belangrijke pijler in de globaliseringsstrategie van CUPRA. Met dit nieuwe model wil het merk zich profileren op de grote Europese markten en actief worden in landen die elektrificatie omarmen, zoals Nederland en Noorwegen. Het eerste model dat onder het merk CUPRA wordt gehomologeerd komt in de showrooms te staan naast de nieuwe CUPRA Leon en CUPRA Leon Sportstourer, die ook in het laatste kwartaal van 2020 op de markt komen. 

Bovendien focust CUPRA op elektrificatie in de vorm van de eerste plug-in hybridevarianten van de CUPRA Leon - die vóór het einde van het jaar op de markt komen - en de CUPRA Formentor, die begin 2021 volgen. De CUPRA el-Born, het eerste volledig elektrische model van het merk, wordt eveneens volgend jaar geïntroduceerd. Meer specificaties en prijzen van de CUPRA Formentor volgen in aanloop naar de Nederlandse marktintroductie.

Broekhuis

De Marowijne 53, Zwaag
0229-276600
www.broekhuis.nl

Reacties