Hyundai i30 N vernieuwd en verbeterd
zaterdag 10 oktober 2020

De auto heeft een verbeterd design, een nieuwe achttrapstransmissie met dubbele natte plaatkoppeling (n DCT) en geavanceerde en vernieuwde assistentie en veiligheidssystemen die de bestuurder een nog beter gevoel van de auto geven. Met allerlei nieuwe systemen die het rijgedrag verbeteren, is de vernieuwde Hyundai i30 N een sportauto die berekend is op zowel dagelijks gebruik als op inzet op het circuit.

Het design van de vernieuwde Hyundai i30 N is samen te vatten in drie woorden; prestaties, emotie en uitstraling. De vernieuwingen zijn exclusief voor de Hyundai i30 N en allemaal gericht op het bieden van optimale dynamiek en prestaties. De auto straalt uit dat hij voor het circuit geboren is. Het kenmerkende N- logo in de brede grille valt direct op. Met zijn specifieke, strakke gaaswerk doet de grille denken aan een vliegtuig en zorgt die voor optimale koeling van de motor. Het N – logo komt ook terug op de wielen. 
Andere verfraaiingen zijn onder meer de nieuwe LED koplampen met V-vormige dagrijverlichting (DRL). De hoeken van de bumpers die zijn voorzien van opvallende aerodynamische vinnen, bevatten de zogenoemde air Curtains die de luchtstroming optimaliseren en turbulentie in de wielkasten reduceren.
Het interieur van de nieuwe Hyundai i30 N zorgt ervoor dat de bestuurder zich optimaal verbonden voelt met de auto. Het instrumentarium omvat onder meer een actie en met LED’s aangegeven rood gemarkeerd toerengebied, dat varieert onder invloed van de temperatuur van de motorolie en een schakelindicator die aangeeft wanneer de bestuurder het best kan schakelen. Deze Hyundai is ook leverbaar met een verwarmbaar stuurwiel en verwarmbaar voorstoelen. 

De Hyundai i30 n wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor die gekoppeld is aan ofwel een handmatig te bedienen zes versnellingsbak (6MT) of voor het eerst, een achttraps N DCT-transmissie met dubbele natte plaatkoppeling. Klanten kunnen ook kiezen voor de optie Performance Package, waarmee de motor een vermogen heeft van 206 kW (280 pk) en een koppel van 392 Nm ( resp. 5 pk en 39 Nm meer dan de vorige versie van Performance Package). Voor meer informatie bezoek de Hyundai Dealer.

Peter Ursem Hyundai

De Compagnie 13, Zwaag
0229-248944
peterursem.hyundai.nl

Reacties