Kia Ceed (tijdelijk) niet als diesel beschikbaar
dinsdag 08 september 2020

Het model wint aan populariteit en is ondertussen met vier verschillende carrosserievarianten leverbaar. Kopers moeten het echter sinds deze maand zonder dieselmogelijkheid stellen.
Bij alle vier de Ceeds zijn de CRDi-dieselmotoren uit de prijslijst gehaald. Dat geldt dus voor zowel de hatchback als de Sportswagon, Proceed en opgehoogde XCeed. Klanten konden bij de huidige Ceed kiezen uit twee dieselmotoren: de 1.6 CRDi met 115 of 136 pk. Deze versies zijn echter uit de huidige prijslijst verdwenen.
Daarbij blijft het echter niet, want ook de sterkste benzineversie is van de prijslijst verdwenen. Naast een 1.0 en 1.4 T-GDI bood Kia tot voor kort ook een 1.6 T-GDI met 204 pk aan. Die motor was beschikbaar voor de reguliere Ceed, XCeed en Proceed.
Navraag bij de Nederlandse importeur leert dat het slechts om een tijdelijke keuze gaat. Er zouden kleine wijzigingen voor het model aankomen waardoor deze motoren tijdelijk niet leverbaar zijn. Wanneer die terugkeren is niet zeker, maar Kia belooft in het laatste kwartaal van dit jaar met meer nieuws te komen. 

Durmi Auto

De Factorij 5, Zwaag
0229-276695
www.durmiauto.nl

Reacties