Kia onthult Sorento PHEV; lage emissies, veel power
vrijdag 04 september 2020

De nieuwe Sorento-variant, welke begin 2021 in de verkoop gaat in Europa, combineert een grote veelzijdigheid met lage operationele kosten en veel vermogen.
Na de Sorento Hybrid is de Sorento Plug-in Hybrid de tweede geëlektrificeerde uitvoering in het Sorento-programma. De nieuwe variant vertrouwt op de combinatie van een sterke turbo-benzinemotor, een groot batterijpakket en een krachtige elektromotor, zodat deze Sorento kortere trips volledig elektrisch en geheel emissievrij kan afleggen. Daarbij behoudt de Sorento Plug-in Hybrid zijn kenmerkende hoeveelheid ruimte en flexibiliteit, met plek voor vijf of zeven inzittenden, aangezien het innovatieve platform van de vierde-generatie Sorento direct is ontworpen om ook geëlektrificeerde aandrijflijnen te kunnen herbergen.
Veel power, lage emissies
Niet alleen is de Sorento Plug-in Hybrid binnen de Sorento line-up de versie met de laagste emissies in Europa; hij is ook de krachtigste. Het kloppende hart van de ‘turbo hybrid’ aandrijflijn is de 1,6-liter T-GDi (turbocharger gasoline direct injection) benzinemotor, die goed is voor 132 kW/180 pk en 265 Nm aan koppel. Deze krachtbron is gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een krachtige elektromotor die 66,9 kW aan vermogen en een koppel van 304 Nm levert. Gecombineerd brengt de Sorento Plug-in Hybrid het daarmee tot 195 kW/265 pk en 350 Nm aan koppel.
Design en ‘packaging’
De Sorento Plug-in Hybrid biedt volop ruimte voor vijf of zeven inzittenden. Bovendien heeft hij één van de grootste bagageruimtes in deze klasse, die nauwelijks beïnvloed wordt door het grotere batterijpakket. De inhoud meet 809 liter (voor 7-persoons modellen) of 898 liter (voor 5-persoons versies) met twee bruikbare zitrijen. In 7-persoons uitvoeringen bedraagt de bagageruimte met alle zeven stoelen rechtop 175 liter (ten opzichte van 179 liter voor de Sorento Hybrid).
Volop connected, breed pakket aan rijassistenten
Net als de Sorento Hybrid beschikt ook de Plug-in Hybrid over een geavanceerd touchscreen infotainmentsysteem, voor een naadloze smartphone-integratie met Apple CarPlay™ en Android Auto™. Andere highlights zijn een krachtig 12-speaker BOSE® Surround-sound audiosysteem, Mood Lighting sfeerverlichting in het interieur met keuze uit maximaal 64 kleuren én het innovatieve UVO Connect telematicasysteem. Daarbovenop krijgt de Sorento Plug-in Hybrid een scala aan standaard of optionele Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) om de veiligheid onderweg verder te vergroten, risico’s te beperken en rijstress te verminderen.
Verkoop begin 2021 van start

Stern Auto

De Factorij 5, Zwaag
0229-276695
www.durmiauto.nl

Reacties