Team Jumbo-Visma en Skoda
zaterdag 16 januari 2021

Met ingang van 1 januari – en voor een periode van drie jaar – voorziet ŠKODA de succesvolle wieler- en schaatsploeg plus het teammanagement van Team Jumbo-Visma van een uitgebreid wagenpark met tientallen ŠKODA’s.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Team Jumbo-Visma en ŠKODA krijgen de schaatsploeg en wielerteam inclusief de ploegleiders, het teammanagement en de verzorgers in totaal 57 auto’s tot hun beschikking. ŠKODA zet nagenoeg het complete gamma in, met de SUPERB COMBI, OCTAVIA COMBI, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ, FABIA, SCALA én de volledig elektrische ENYAQ iV, die afgelopen jaar debuteerde in de Tour de France en als commandowagen het peloton aanvoerde. Daarnaast voorziet ŠKODA Team Jumbo-Visma van ruime transportbussen van zustermerk Volkswagen. Team Jumbo-Visma zet de voertuigen in voor onder andere het volgen en ondersteunen van toprenners in de klassiekers, grote rondes en andere bekende wielerwedstrijden. Maar ook voor de verplaatsingen van en naar de (inter)nationale schaatsbanen.
“Met deze overeenkomst met Team Jumbo-Visma geven we het startschot voor een hernieuwde, langdurige en sportieve samenwerking,” verklaart Tjeerd Tuitel, Algemeen Directeur van ŠKODA Nederland. “Onze positieve intenties komen in eerste instantie tot uiting in een driejarige overeenkomst met het team, met de ambitie om dat partnership op termijn verder uit te breiden. Zowel internationaal als nationaal is ŠKODA al vele jaren nauw betrokken bij het wielrennen, en ook met de schaatssport hebben we in het recente verleden al innig samengewerkt. Ik ben er daarom trots op dat we met deze overeenkomst opnieuw de krachten met Team Jumbo-Visma bundelen en met hen een partner hebben die in beide disciplines tot de absolute wereldtop behoort. Wij kijken er naar uit om zowel de wielerploeg als het schaatsteam van Team Jumbo-Visma te kunnen ondersteunen in hun missie om succesvol te zijn in onder meer de Tour de France en op de Olympische Winterspelen van Beijing in 2022.”

Samen succesvol
Bij Team Jumbo-Visma treft ŠKODA een bekende partner: Cervélo. De wielrenners en schaatsers gebruiken de fietsen van dit merk voor hun wedstrijden en/ of trainingen. Net als ŠKODA maakt Cervélo deel uit van Pon Holdings. De inzet is om gezamenlijk succesvol te zijn.

Wortels in de sport
Zeker met de wielersport heeft ŠKODA grote affiniteit. In het Tsjechische Mladá Boleslav startte het bedrijf in 1895 met de productie van fietsen. Tegenwoordig is de ŠKODA op vele niveaus betrokken bij de wielersport. Zo is het merk al sinds 2004 aan de Tour de France verbonden als officiële autopartner en sponsor van de groene trui. Ook de Vuelta a España en andere populaire (wieler)sportevenementen kunnen op ŠKODA bouwen.

Broekhuis

De Marowijne 53, Zwaag
0229-276600
www.broekhuis.nl

Reacties