Toyota, Toekomstplannen bekend
maandag 08 januari 2018

TMC streeft continu naar de ontwikkeling van ‘ever-better cars’ en een ‘ever-better’ samenleving en wil een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving en consumenten toegankelijke mobiliteit bieden. Toyota is van mening dat geëlektrificeerde voertuigen nodig zijn om de huidige milieuproblematiek het hoofd te kunnen bieden.

De toekomstvisie is er op gericht is de negatieve invloed van auto’s op de weg en de productie ervan zoveel mogelijk te beperken en daarbij een duurzame samenleving te realiseren. Het doel van Toyota is om in 2050 CO2-emissies met 90 procent terug te hebben gedrongen ten opzichte van 2010.

Toyota wil kort na het jaar 2020 meer dan 10 volledig elektrische modellen (BEV’s, battery electric vehicles) in zijn line-up hebben. Deze worden eerst op de Chinese markt geïntroduceerd, waarna ze ook geleidelijk in Europa en de Verenigde Staten worden verwacht. Toyota is verder van mening dat de huidige accu’s beperkingen kennen wat betreft hun energiedichtheid, gewicht, omvang en kosten. Toyota werkt al enige tijd aan een nieuwe generatie solid-state-accu’s die aan genoemde beperkingen een einde moeten maken. De technologie moet begin 2020 leverbaar zijn.

Toyota Botman

De Marowijne 31, Zwaag
0229-548500
www.toyota-botman.nl

Reacties