Toyota reddingsbrigade kiest voor Toyota
donderdag 11 oktober 2018

De overkoepelende organisatie adviseert lokale reddingsbrigades over gebruik van de beste materialen voor levensreddende acties. “De Land Cruiser is eenvoudigweg de beste optie”, aldus Koen Breedveld, algemeen directeur bij Reddingsbrigade Nederland, die als doel heeft het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood. 

Uit onze ervaring blijkt dat de Toyota Land Cruiser de beste investering is in vergelijking tot andere terreinauto’s”, vervolgt Breedveld. “De auto’s moeten tien jaar meegaan en met de Land Cruiser weet je gewoon dat dit ook gebeurt. 

Terreinauto’s in dienst van Reddingsbrigade Nederland krijgen het flink voor hun kiezen. Breedveld: “Je denkt wellicht dat het strand overal hetzelfde is, maar zand kent diverse diktes en structuren. Je hebt in Nederland zelfs drijfzand. Zo bekeken, is de Land Cruiser een medewerker die het zwaar te verduren heeft.”

“We hebben voor de Toyota gekozen vanwege zijn betrouwbaarheid, degelijkheid en duurzaamheid, maar ook vanwege de professionele wijze waarop Toyota Nederland de auto heeft laten prepareren. Een speciale coating zorgt dat zand geen vrij spel heeft. Verder kan de Land Cruiser uitgerust worden als ambulance omdat een gebruikelijke ziekenauto vast komt te zitten in het zand. Dat is inclusief een brancard met uitklapbaar onderstel”, besluit Breedveld. 

“Als er één auto bestand is tegen de zwaarst denkbare omstandigheden, dan is dat de Land Cruiser”, vertelt Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur Toyota Nederland. “Niet voor niets wordt deze iconische Toyota wereldwijd succesvol ingezet tijdens reddingsoperaties in moeilijk begaanbaar gebied. Toyota heeft de Land Cruiser ontwikkeld om in dergelijke situaties levens te redden. Dankzij het oersterke ladderchassis kom je het zwaarste terrein in én hier weer uit.”

Toyota Botman

De Marowijne 31, Zwaag
0229-548500
www.toyota-botman.nl

Reacties