Uit de startblokken: Audi S8 en A8 met V8-power
zaterdag 08 februari 2020

Ook de nieuwe A8 60 TDI met 4.0 V8 dieselmotor (320 kW/435 pk) is inmiddels bestelbaar. De nieuwe Audi S8 dankt zijn vermogen van 420 kW/571 pk en koppel van 800 Nm aan een 4.0 V8 TFSI met dubbele turbo’s. Zijn topsnelheid is begrensd op 250 km/u, de acceleratie van 0-100 km/u neemt 3,8 seconden in beslag. Voor maximale efficiency beschikt de V8 over mild-hybridetechnologie en cilinderuitschakeling (cylinder on demand). Ook het onderstel draagt bij aan de unieke rijervaring. Zo heeft de S8 standaard adaptieve luchtvering met actieve demping, dynamische vierwielbesturing en een sportdifferentieel. 

Herkenbaar, connected en luxueus
Het sportieve topmodel is te herkennen aan sportieve details zoals buitenspiegels in aluminium-optiek en twee dubbele uitlaatpijpen. Ook in het luxe interieur zijn exclusieve S-designaccenten terug te vinden. Met het digitale MMI touch response-systeem zijn vrijwel alle functies van de auto via twee grote schermen of via spraak te bedienen. MMI navigatie plus maakt navigeren met online verkeersinformatie mogelijk. Tevens is dit de spil in het brede aanbod van Audi connect- en Car-to-X-diensten. In de City- en Tour-pakketten komen de nieuwste en meest geavanceerde assistentiesystemen samen.
Ook op andere gebieden laat de Audi S8 wat luxe en features betreft weinig te wensen over. Zo krijgt hij standaard onder meer HD Matrix LED koplampen met Audi laser grootlicht en OLED achterlichten, leder ‘Valcona’ bekleding, automatische airconditioning met vier zones, een Bang & Olufsen 3D Premium soundsystem, servosluiting voor de portieren, elektrisch bedienbare zonwering voor de achterruit en achterzijruiten, en meer.
De nieuwe Audi S8 is leverbaar vanaf € 193.850.*

Broekhuis

De Marowijne 53, Zwaag
0229-276600
www.broekhuis.nl

Reacties