Ultieme sportiviteit: de nieuwe Golf GTI Clubsport
woensdag 21 oktober 2020

De 221 kW/300 pk sterke hatchback tilt de sportiviteit van de achtste generatie Golf GTI naar een nog hoger niveau. Zo heeft de Golf GTI Clubsport een ‘Nürburgring’-modus, die is ontwikkeld voor een zo snel mogelijke rondetijd op de legendarische Nordschleife.

De Golf GTI Clubsport maakt geen geheim van zijn sportieve karakter. De onderste luchtinlaat in de voorbumper is vrijwel open en de spoiler is uitgevoerd als splitter. De kenmerkende rode GTI-strip, die doorloopt tot in de LED-lichtunits, wordt bij de Clubsport optisch doorgetrokken richting de A-stijl, tot aan de GTI-aanduiding. Net als de Golf GTI heeft de Clubsport een LED-lichtstrip over de hele breedte van de carrosserie; van koplamp tot koplamp. Aan de achterzijde is de uit twee delen bestaande dak spoiler een eyecatcher. Ook de ver naar buiten geplaatste grote, ovale uitlaatpijpen zijn specifiek voor de Clubsport. Standaard zijn vijfspaaks 18 inch ‘Richmond’ lichtmetalen velgen, 19 inch exemplaren ‘Adelaide’ zijn optioneel beschikbaar. Als de ‘Clubsport’ in het donker wordt ver- of ontgrendeld, p300 pk
Clubsport-ambiance
De bestuurder en de inzittenden beleven de dynamiek van de Golf GTI Clubsport in een sportieve ambiance. De premium Top-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen zijn bekleed met ArtVelours (lederen bekleding optioneel). Achter het met geperforeerd leder afgewerkte sportstuur bevinden zich grote schakelpaddles. De standaard Digital Cockpit heeft een speciale GTI-look en de startknop geeft pulserende rode lichtsignalen voorafgaand aan de start. Uiteraard zijn er ook andere typische GTI-kenmerken, zoals zwarte hemelbekleding, edelstalen pedalen en rode afwerkingsaccenten. De standaarduitrusting omvat verder de aircare 3-zone Climatronic airconditioning, sfeerverlichting (30 kleuren), LED-verlichting in het voetengedeelte, het 10 inch grote Discover Media navigatiesysteem met online diensten van We Connect en We Connect Plus, Voice Control, DAB+ radio, smartphone-integratie (App Connect) en een draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones. Op het gebied van veiligheid heeft de GTI Clubsport Travel Assist standaard (waarbij de Adaptive Cruise Control samensmelt met de rijstrookbehoudassistent ‘Lane Assist’).
De Golf GTI Clubsport wordt eind dit jaar op de markt verwacht. De exacte (uitvoerings)specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Reacties