Zo betrouwbaar als een Suzuki
maandag 07 september 2020

Of onverwachte, vaak dure reparaties. Dat zal je met een Suzuki niet overkomen. Die is gebouwd om lang en probleemloos mee te gaan. Dat bewijzen de consumentonderzoeken keer op keer. Suzuki-rijders zijn zeer tevreden over hun merk en over hun dealer en Suzuki scoort steevast een hoog cijfer in het onderzoek dat de Consumentbond jaarlijks uitvoert. 

Misschien ken je het wel: ineens gaat er een lampje branden of er klinken onheilspellende geluiden vanuit de motorruimte. Altijd op het verkeerde moment. De kans dat zoiets je overkomt als je in een Suzuki rijdt, is vrijwel nihil. Betrouwbaarheid zit in het DNA van Suzuki. Elk onderdeel ondergaat een strenge kwaliteitscontrole, zodat er geen sprake is van een ‘zwakste schakel’.

Podiumplaats voor Suzuki
De Consumentenbond houdt jaarlijks een groot onderzoek naar de tevredenheid onder autobezitters en de betrouwbaarheid van het merk dat zij rijden. In deze online enquête krijgen eigenaren van auto’s van maximaal tien jaar oud een vragenlijst voorgelegd en eventuele mankementen worden ingedeeld naar zwaarte. Suzuki scoort jaar op jaar de hoogste rapportcijfers. In het onderzoek van 2019 lag het gemiddelde cijfer van alle modellen op een keurige 8,6, waarmee Suzuki op de twee plek eindigde.

Mooie cijferlijst
Aan het grote onderzoek onder vrijwel alle merken namen zes modellen van Suzuki deel, van de Suzuki Alto tot de huidige Suzuki Ignis, die in 2017 op de markt kwam en onlangs een kleine facelift kreeg. De cijferlijst ziet er als volgt uit:
• Suzuki Alto (2009 – 2015) 8,0
• Suzuki Celerio 8,5
• Suzuki Ignis (2017 – heden) 8,6
• Suzuki Splash 9,0
• Suzuki Swift ( 2010 – 2017) 8,8
• Suzuki SX4 (S-Cross) (vanaf 2009) 8,6
• Suzuki Vitara 8,4
Rapportcijfers waarmee je thuis kunt komen en die de hoge kwaliteit van Suzuki overduidelijk aantonen.
Goed onderhoud
Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de dealers van Suzuki. Zij houden de auto’s in topconditie en waarborgen daarmee de bedrijfszekerheid op de lange termijn. In de werkplaats van de Suzuki-dealer wordt met dezelfde zorg voor kwaliteit gewerkt als in de fabriek en door gebruik te maken van originele onderdelen, blijft een Suzuki altijd zo goed als nieuw. En met meer dan 120 Suzuki-dealers in het land, is er altijd wel een in de buurt.

Jonker

De Compagnie 2, Zwaag
0229-230434
www.suzuki.nl/auto-jonker-hoorn

Reacties