“Zomerschool” Bibliotheek Hoorn
maandag 19 juli 2021

Tijdens de zomervakantie organiseert de Bibliotheek Hoorn extra veel gratis activiteiten voor de jeugd in haar vestigingen. We hebben mooie materialen waar lekker mee ontdekt en gespeeld mag worden! Zo kunnen kleuters leren programmeren met de Bee-bots. Ze lezen samen een prentenboek en daarna helpen ze Botje Bij (de Bee-bot) door het boekenspel heen. Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen spelen, ontdekken, lezen en voelen in het Muizenhuis. Wil je weten hoe je een simpel 3d model maakt wat je zou kunnen 3D printen? Doe mee met de activiteit Tinkercad tangramkat; aan de hand van het boek Tangramkat maak je een digitaal 3d Tangram.

Alle activiteiten zijn onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste medewerker educatie van de bibliotheek.
Werk aan je eigen maak-projecten in de Klooiplaats
De activiteiten die we in de zomerschool organiseren zijn deel van de Klooiplaats van de Bibliotheek Hoorn. n de Klooiplaats werk je aan je eigen maak-projecten. Je maakt gebruik van de materialen en informatie van de bibliotheek en maakt dingen. Ook kun je er kennis maken met coderen en werken met verschillende media. Je kunt er lekker "aanklooien" en dingen uitproberen. Zo leer je (digitale) vaardigheden die je in de 21e eeuw nodig zult hebben.
www.bibliotheekhoorn.nl/ klooiplaats

Een leven lang leren doe je bij de Bibliotheek Hoorn
De Bibliotheek Hoorn staat voor een leven lang leren, voor iedereen die wil leren. Als Huis van Ontwikkeling geloven wij in de kracht van verbinding. Daarom besteden wij extra aandacht aan (digi)taalvaardigheid en mediawijsheid: dé randvoorwaarden voor zelfredzaamheid in onze maatschappij.

Reacties