Vleermuizen excursie bij Egboetswater
vrijdag 06 juli 2018

We laten het belang zien van het ophangen van vleermuiskasten. We zullen ook een of twee kasten open maken en kijken of er wat in zit. Mocht er wat inzitten dan laten we zien wat. We verwachten redelijk grote drukte onder de vleermuizen. De vrouwtjes met jongen zijn uitgevlogen. De vrouwtjes van de Ruige dwergvleermuis hebben gejongd in Noord- en Oost-Europa. Misschien zijn hiervan de eersten inmiddels ook al weer terug.

Wij willen graag dat je je van tevoren opgeeft, zodat wij er voor kunnen zorgen dat er genoeg begeleiding is. De vleermuizen maken ultrasone geluiden, deze kunnen worden opgevangen met BAT-detectors. Aan de hand van de hoogte en het ritme van de geproduceerde geluiden kunnen we vaststellen om welke soort vleermuis het gaat. De excursie is zeker ook geschikt voor kinderen! Graag van tevoren aanmelden bij Fred Weel M: 06 48 664 025, E:zoogdierenwerkgroep@knnvhoorn.nl 

De excursie start om 14.00 vanaf de parkeerplaats aan De Liederik. De Liederik is een voor auto’s doodlopende weg, een zijstraat van de Vok Koomenweg, die weer een zijweg is van de N240, afslag richting Oostwoud / Hauwert.

Reacties