Afscheidswinkel Onder de Boompjes creëert herinneringen
zondag 10 februari 2019

Als geen ander weten zij wat de mensen bezig houdt als er iemand is overleden en wat er nodig is voor de nazorg hiervan. Al pratende met elkaar, met vrienden en bekenden en uit hun ervaringen ontstond het idee om een afscheidswinkel te beginnen. Een winkel waar iedereen naar binnen mag stappen met de vraag die ze al heel lang bezig houdt of om ideeën op te doen om een herinnering vast te leggen. 

Afscheid nemen van iemand waar je van houd is vaak moeilijk en zwaar. Marlies Schoneveld en Symen van der Meer vertellen: “We weten dat heel goed. Samen hebben wij deze mooie winkel geopend ‘Afscheidswinkel Onder de Boompjes’. Het is de eerste afscheidswinkel in Westfriesland. Deze winkel biedt de mogelijkheid om de herinnering in leven te houden van diegene die u moet missen na het overlijden. Een persoonlijk aandenken”. 
U kunt hier binnen stappen wanneer u daar behoefte aan heeft, en de vragen stellen die u wilt. In het midden van de winkel staat een grote eettafel met stoelen waar men aanschuiven om eens rustig het een en ander door te nemen. Marlies en Symen ontvangen u met warmte en geven u graag advies of antwoord. Natuurlijk kunt u ook eens een afspraak maken. 
Er zijn vele mogelijkheden om uw dierbare te herinneren. Mooie sieraden van See You, gevuld met as van uw geliefde. Prachtige kunstwerken die uw verbondenheid symboliseren met de overledene en die als urn gebruikt kan worden. Deze kunstwerken zijn onder andere van Geert Kunen en Gert Jan de Geest. Beelden die verwerkt zijn met rozen, hartjes, geloof hoop en liefde, de trap naar het licht, zoveel mooie ideeën zijn hier te zien. Of verzilverd tin, mooie beelden, in de vorm van vogels, vlinders, of welk persoonlijke vorm u zou wensen met de mogelijkheid om een waxinelichtje erin te plaatsen. Wat dacht u van een vingerafdruk van de overledene, en deze laten verwerken in een sieraad zoals een ring, ketting of armband. 
Op zondag 10 februari is de winkel extra geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Het is zeer zeker de moeite waard om de meest uiteenlopende mogelijkheden te bekijken en kennis te komen maken met deze nieuwe winkel. Om de opening te vieren hebben Marlies en Symen een presentje voor u klaar liggen. Afscheidswinkel Onder de Boompjes, Onder de Boompjes 10, Hoorn. Telefoon 06-53809338.

Reacties