Cinema Oostereiland; Shadow Game
zondag 06 juni 2021

Cinema Oostereiland vertoont op 19 juni om 15.00 uur in samenwerking met de Raad van Kerken in verband met 20 juni Wereld Vluchtelingendag 2021 de indrukwekkende en veelzeggende film Shadow Game over de ervaringen van jonge vluchtelingen door Europa. De regisseur Elsje van Riel is bij de voorstelling aanwezig en licht toe hoe de film tot stand is gekomen en er is na de film ruim gelegenheid tot het stellen van vragen.

Shadow Game
Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Het bereiken van de eindbestemming is moeilijker dan ooit. Een deel van het materiaal is door de jongens zelf op hun telefoon gefilmd. De ervaringen van jonge vluchtelingen samengesmeed tot een verhaal. Zullen ze alle obstakels overwinnen en een nieuw thuis vinden?
Kaartverkoop
In verband met de maatregelen is het aantal stoelen beperkt, dus advies om tijdig kaarten te kopen via www.cinemaoostereiland.nl Entreeprijs 10 euro, korting 8 euro. Reserveren is niet mogelijk. Voor vragen: 0229 – 23 22 96.

Reacties