Cursus Kunst & Cultuur
woensdag 12 september 2018

Dit seizoen: “Van Realisme naar Impressionisme” Dé cursus over het midden van de 19e eeuw. Vanaf Woensdag 19 september start Instituut Dante weer met de allesomvattende Kunst & Cultuurcursus in Nederland. In 26 weken maakt u kennis met schilderkunst, beeldhouwkunst, muziek, filosofie, geschiedenis, architectuur, literatuur, toneel, dans, beeldhouwkunst en geschiedenis. U krijgt daarmee een uniek inzicht in de onlosmakelijke verbanden tussen deze culturele uitingen. 

Deze cursus wordt gegeven in de De Huesmolen in Hoorn en de Erasmushof in Enkhuizen door drs. Harry Velema, een gedreven en deskundig docent met een lange ervaring. Het midden van de 19e eeuw is een tijd met veel ontwikkelingen die de wereld veranderden. Grote en kleine namen die deze wereld beïnvloedden komen aan bod in de cursus. 

Schilders zoals Manet, Courbet, Monet, Jongkind, Whistler en de Prerafaëlieten, maar ook schrijvers zoals Charles Dickens, Baudelaire, Victor Hugo, Flaubert en Edgar Allen Poe en de invloedrijke filosofen Marx en Kierkegaard worden uitgelicht in de lessen. Dit is slechts een greep uit de uiteenlopende onderwerpen die worden aangeboden.

Cultuurreis
Het cursusseizoen wordt afgesloten met een intensieve cultuurreis naar Parijs, Versailles en Fontainebleau voor belangstellenden. Meer informatie? Kom langs op woensdag 12 september (19.30 -21.00 uur) en donderdag 13 september (10.00-12.00 uur) in Wijkcentrum De Huesmolen in Hoorn en vrijdagmorgen 14 september (10.00 - 11.30 uur) in de Erasmushof in Enkhuizen. De cursus start de week daarna: vanaf woensdag 19 september. Of bel voor een folder: 0229-245016 of 06- 53649695 of surf naar www.instituutdante.nl 

Reacties