D66 Hoorn introduceert lerarenbeurs
donderdag 15 maart 2018

De Hoornse Lerarenbeurs ondersteunt leraren die alleen, of gezamenlijk, een goed initiatief willen uitvoeren dat bijdraagt aan de ontwikkeling van hun onderwijs en hun eigen professionaliteit. Het voorstel is door de partij gelanceerd nadat het in dezelfde week een onderwijsavond organiseerde op het SG Newton. 

Goed onderwijs begint met goede leraren. D66 Hoorn ziet dat goed onderwijs onder druk staat en wil daarom vanuit de gemeente leraren in Hoorn ondersteunen in hun kerntaak als leerkracht. Met deze lerarenbeurs kunnen individuele leraren of lerarenteams zich bijvoorbeeld nog beter richten op het ontwikkelen en vernieuwen van de lessen, onderzoeks- en innovatieprojecten starten of een leergemeenschap/uitwisselingsprogramma opzetten.

 “Zittende leraren extra steuntje in rug bieden”
“Leraren weten zelf heel goed wat wel en wat niet werkt. En met de Hoornse lerarenbeurs kunnen leraren zelf bepalen hoe ze direct het onderwijs verder willen professionaliseren”, aldus Tim Peschke, kandidaat raadslid D66 en zelf werkzaam in het onderwijs. “Ik hoop dat docenten daarna de opgedane kennis met elkaar delen en ervaringen uitwisselen. Mijn doel is uiteindelijk om de zittende leraren een extra steuntje in de rug te bieden. We hebben ze namelijk nu en in de komende jaren nog hard nodig”.

Met het voorstel van een Hoornse lerarenbeurs versterkt de gemeente Hoorn het onderwijs en besteedt concreet aandacht aan de verbetering van de onderwijskwaliteit door gerichte onderwijsontwikkeling en scholing mogelijk te maken bovenop de bestaande mogelijkheden van de CAO's van het onderwijs. Er bestaat ook een landelijke lerarenbeurs, maar daar kunnen alleen bachelors en masters mee gevolgd worden. Met de voorgestelde Hoornse variant is het ook mogelijk om ontwikkelingsruimte te creëren en cursussen of professionaliseringstrajecten te volgen.

Bijlage: foto van Tim Peschke, actief tijdens de D66 onderwijsavond op SG Newton afgelopen week. 

Reacties