Dames Squashoorn kampioen, volgend jaar eerste divisie
woensdag 20 maart 2019

Het hele team reisde hiervoor af naar Den-Haag, waar ze uit tegen HSRC De Diepput 1 hun laatste wedstrijd van dit seizoen speelden. Squashoorn moest 12 punten mee naar huis nemen om zeker te zijn van hun eerste plek. Een eerste plek levert promotie op naar de eerste divisie.

Als eerste speelde Susanne Bruggemeijer van Squashoorn tegen Suzanne Wink van de Diepput. Susanne maakte korte metten met haar tegenstander die alle hoeken van de baan te zien kreeg. 0-3 
Vervolgens kwam Marsha van Beusekom voor Squashoorn in actie tegen Sodsai Bloem. Marsha (voorheen topbadmintonster van HBV) maakte het Sodsai lastig met haar dropvolleys. De speelsters waren enorm aan elkaar gewaagd. Ze hadden vijf games nodig om uit te maken wie de sterkste was. Sodsai ging er met de winst vandoor. 3-2.

Digna Schenk van Squashoorn zorgde met haar strakke ballen langs de muur dat Ingrid Meulenbelt telkens te laat bij de bal was. Digna won met 0-3. Petra Koolhaas sloot de avond voor Squashoorn af met haar partij tegen Dagmar Ruijter. Net als bij Susanne was het niveauverschil met deze jeugdspeelster te groot en kon Squashoorn weer 3 punten noteren. 0-3. Door de winst en de 3 bonuspunten die dat extra oplevert was de stand 3-14. Dit was ruim genoeg om als eerste in de poule te eindigen en volgend jaar te promoveren naar de eerste divisie. Het complete damesteam bestaat uit: Digna Schenk, Marsha van Beusekom, Susanne Bruggemeijer, Petra Koolhaas, Kim Baars, Kyra Keim, Joke Nijenhuis en Jenny Bakker.

Reacties