Dansers opgelet: noteer 31 maart alvast in je agenda
maandag 25 maart 2019

Dat is een event dat we al even volgen; de eerste editie twee jaar geleden kondigden we toen ook al aan. Maar er is meer: je kan ook deelnemen aan een prachtige dansworkshop van het Dansers Collectief Hoorn in kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit. Je zult wel moeten kiezen waar je voor gaat, want de workshop duurt tot 16:30 uur en de voorstelling van Heel Hoorn Danst is van 14:30 tot 16:30 uur. Toekijken of meedoen dus! De actievelingen onder ons kunnen voor de dansworkshop vanaf 10:30 uur terecht in De Blauwe Schuit.

Techniek en expressie
Geleid door dansdocenten Phyllis Kneefel en Joke de Heer zullen cursisten zich gaan verdiepen in het spanningsveld tussen danstechniek en vrije expressie. Hoe vertaal je een idee met het lichaam naar een compositie, een creatieve uitdrukking ervan? Hoe kun je gebruik maken van technieken uit de jazz, urban, moderne dans en ballet, en daarbij de vrijheid van improvisatie meenemen om tot een geheel eigen stijl en dansstuk te komen? De insteek is om bij deze workshop eens voorbij te gaan aan wat je gewend bent. Verras jezelf dus over wat je allemaal in je mars hebt – zowel qua expressie als fysiek. Een beetje danservaring is dan ook handig bij deze workshop, maar je hoeft hier niet aan vast te houden, want het gaat dus om het ontdekken van een geheel nieuwe beleving van dans en creatieve choreografie.

De Blauwe Schuit
De Blauwe Schuit is een cultureel centrum, waar nog veel meer gebeurt dan alleen dans: van schilderen tot schrijven, en van kunstlezingen tot kinderfeestjes. Zelfs bedrijven kunnen hier terecht, onder meer voor het aanleren van creatieve vaardigheden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld wanneer ze enveloppen laten drukken, zoals onder andere hier mogelijk is, daar een mooi ontwerp voor leren maken. Bedrijven kunnen hier ook terecht voor een bedrijfsuitje of heuse teambuilding. Een locatie waar veel verschillende activiteiten plaatsvinden dus, en daarmee een geschikte plek voor de workshop van het Dansers Collectief Hoorn, dat naar eigen zeggen graag “belangstelling van derden voor danskunst” wil wekken.

 

Meedoen?

Sta je al te popelen om mee te dansen in de workshop? Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar danserscollectief@live.nl. De kosten bedragen €60,- en zijn inclusief koffie, thee, sap en fruit. Raadpleeg voor meer informatie de website van het Dansers Collectief Hoorn

Foto: bepaalde rechten voorbehouden PIXABAY 

Reacties