Donald Trump - held of schurk?
woensdag 07 november 2018

Hierbij belichtte hij the good, the bad and the ugly' van 1 jaar Trump. Precies een jaar later keert Mike terug naar dorpshuis 'De Onderdijk'.en blikt terug op de afgelopen 2 jaar. Over 1 ding is zowel vriend als vijand in binnen- en buitenland het eens: Trump is onconventioneel en onvoorspelbaar. Maar hoe moeten we Trump nu zien? Sommigen zien hem als de zoveelste pion van de gevestigde macht, niets meer dan een acteur in een voorgekauwd script.

Anderen zien hem echter als een rebel, iemand die de gevestigde macht juist het vuur aan de schenen legt. Is Donald Trump een toneelspeler die enkel valse hoop biedt of biedt hij hoop op een betere toekomst, niet alleen voor Amerika maar ook voor de rest van de wereld? Is Trump een held of een schurk?

Op 6 november a.s. vinden er in Amerika tussentijdse verkiezingen plaats en deze verkiezingen zullen een referendum zijn over wat Trump voor elkaar heeft weten te krijgen in twee jaar tijd en wat hij verder nog te bieden heeft. De komende weken beloven dan ook ongelooflijk spannend te worden, want met een Republikeinse meerderheid in het Hooggerechtshof en in het Congres zouden zijn politieke tegenstanders, de Democraten, wel eens ruim een generatie lang compleet buitenspel kunnen worden gezet.

Op 11 november geeft Mike Donkers zijn analyse over wat er werkelijk allemaal aan de andere kant van de plas gebeurt, in plaats van wat de media ons wijsmaken. Ook zal hij ingaan op de gevolgen die deze ontwikkelingen zullen hebben voor ons deel van de wereld. Verwacht een aantal chaotische weken, boordevol razendsnelle ontwikkelingen die voor menigeen niet makkelijk te duiden zullen zijn. Mike zal proberen duidelijkheid te bieden, zodat je een en ander beter kunt plaatsen. Deze lezing mag je niet missen!

Wanneer: zondag 11 november 13.00-17.00 u. Locatie: dorpshuis De Onderdijk, Sportlaan 10, 1693 CX Onderdijk. Kosten: € 10,– pp ter plaatse, graag gepast voldoen. Reserveren: mail naam, woonplaats en telefoonnummer naar lezing@ziggo.nl

Reacties