Een leven lang hockey
donderdag 14 oktober 2021

De leden van de verenigingen “De zestigplussers” (m) en de “vijfenvijftigplussers” (v) nemen dit motto zeer serieus. Tweewekelijks komen deze zogeheten OLW (Onderlinge Wedstrijden) onder elkander de sportieve strijd aan te binden. De verenigingen zijn ook bijzonder omdat ze als enige vaderlandse hockeyclubs niet beschikken over een eigen accommodatie.

Oudere jongeren
Ofschoon tal van hen elke zondag ook nog uitkomt in de H45+ - dan wel D30+ - veteranencompetitie leidt het spelen van een partijtje hockey versus tegenstrevers die veelal half zo oud zijn tot een oneerlijke strijd. Vandaar dat de OLW’s zo geliefd zijn onder deze categorie oudere jongeren!

Spektakel in Hoorn
Mede ter ere van de viering van het 75-jarig jubileum van de West-Friese Hockeyclub WFHC hebben de beide verenigingen besloten een OLW op sportpark De Roskam te laten plaatsvinden en wel op dinsdag 26 oktober vanaf 11.00 uur. In dit kader zegt de Jubileumcommissie bij monde dat de wedstrijdsecretaris van de club, Peter, dank aan de WFHC-Senatoren Tjalling en His die zich de nodige inspanningen hebben getroost om dit spektakel naar Hoorn te halen.

Derde helft
“Het blijft deze dag niet alleen bij hockey”, aldus His. “Na afloop van de partijtjes is er uiteraard de befaamde Derde Helft. Een gezellig samenzijn in het prachtige WFHC-clubhuis onder het genot van bier, fris en bitterballen”. Tjalling vult aan: “ook is natuurlijk gedacht aan de meegereisde niet – spelende partners. Voor hen wordt ’s middags namelijk een geheel verzorgde stadstour door hartje Hoorn georganiseerd inclusief een overheerlijke lunch aan de haven”.

Oester en Mosselen
De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in het ruime clubhuis van WFHC. “Op het menu staan oesters en mosselen”. Deze schaaldieren worden daagt tevoren vers aangevoerd uit Zeeland”, aldus His. Isabelle, barmanager bij de club, merkt op dat het nog een hele klus zal worden om voor zo’n 150 man te gaan koken. Maar die uitdaging gaat ze graag aan! DJ Coen-Willem, zelf ook actief als WFHC-hockeyer, verzorgt de muzikale omlijsting van deze dolle dinsdag.
Komt u ook op dinsdag 26 oktober een kijkje nemen op Sportcomplex De Roskam te Zwaag? U bent in elk geval van harte welkom!

Reacties