Fonte di Música 14 april in Westfries Museum
woensdag 10 april 2019

Om 13.30 en 14.30 uur brengt Fonte di Musica onder de titel Ubi Caritas (Waar naastenliefde is) een divers palet aan werken ten gehore dat ruim vijf eeuwen bestrijkt. De acht leden van Fonte di Musica zingen a capella en zonder dirigent, maar worden professioneel gecoacht. En dat is in hun optredens te horen. Op 14 april verzorgt het gezelschap van vier mannen en vier vrouwen twee miniconcertjes van ongeveer 20 minuten.

Het programma begint met Ubi Caritas van de twintigste -eeuwse componist M.Duruflé en eindigt met Ubi Caritas van Ivo Antongnini uit 1963. Daar tussenin staan werken op het programma van onder andere de 15e -eeuwse componist Juan del Encina, Edward Elgar en Henry Purcell. 

Gratis voor museumbezoekers

De concerten van Fonte di Musica zijn voor bezoekers van het Westfries Museum gratis. Op dit moment is in het museum de prachtige tentoonstelling Indisch Palet te zien. Met meer dan vijftig werken van twintig verschillende kunstenaars die zich lieten inspireren door natuur, cultuur en mensen in de Indische archipel. Kijk voor meer informatie over Fonte di Musica of Indisch Palet op: www.fontedimusica.nl 

Reacties