Haal je meer uit je boek!
woensdag 14 maart 2018

En hoe vind je die dan? Leesambassadeur Lidewijde Paris geeft op 15 maart a.s. leestips- en adviezen tijdens een inspirerende workshop in de Centrale Bibliotheek in Hoorn. Hoe werkt literatuur nu eigenlijk? Wat voor stille signalen geven de details in een boek bijvoorbeeld en hoe kun je die interpreteren? 

En wat is het effect van beeldspraak? Lidewijde Paris, auteur van het boek ‘Hoe lees ik?’, laat je in haar workshop ervaren hoe je voortaan nog meer van een boek kunt genieten. Dat doet ze aan de hand van veel bekende en onbekende gedichten en romanfragmenten.

Natuur in de hoofdrol. Bibliotheek Hoorn organiseert de workshop in het kader van de Boekenweek die dit jaar van 10 t/m 18 maart plaatsvindt. Dit jaar staat deze in het teken van de natuur. Daarom legt Lidewijde in haar workshop ook graag uit wat voor verschillende functies de natuur in de literatuur heeft. Een blad dat langzaam van een boom valt, een weg die verdwijnt in de mist, verdorde bloemen in een tuin. Donkere bossen, diepe vijvers, dansende veulens, zon of sneeuw… Zijn al die natuurdetails bedoeld om een huis, een tuin, een tijd of een land tot leven te wekken of steekt er meer achter?

Praktische info. De workshop wordt op donderdag 15 maart a.s. gehouden in de Centrale Bibliotheek aan de Wisselstraat 8. Hij duurt van 20.00 – 22.00 uur. Deelnamekosten zijn € 6,50 per persoon, leden betalen € 5,00. Voor meer informatie of reserveren, zie de agenda op www.bibliotheekhoorn.nl 

Reacties