Heeft u ze al zien fietsen?
zondag 13 mei 2018

Een praktisch verkeersexamen uitvoeren waar 27 scholen aan deelnemen, is niet niks. Dat hebben de leden van de Onderwijs Verkeers Commissie wel ontdekt. Dit jaar organiseren leerkrachten van verschillende stichtingen het examen zonder leiding van Klaas de Hart.

Het begon met een uitgebreide overdracht van Klaas de Hart. Daarna hebben zij de taken verdeeld. Gaat dit ons wel lukken? Waar halen we zoveel vrijwilligers vandaan? Het zijn slechts voorbeelden van vragen die de OVC-leden zich afvroegen. Gelukkig is Klaas achter (en voor) de schermen nog heel actief met het examen bezig. 

Achter de schermen. Gelukkig gaf Klaas al snel aan, dat hij wel betrokken wilde blijven bij het examen. Hij schoof aan bij de vergaderingen en stond de groep vrijwillige leerkrachten bij met raad en daad. Ook tijdens de afrijdagen zal de Hart als ervaringsdeskundige aanwezig zijn. Fijn dat er ook nog steeds gebruik gemaakt kan worden van de vrijwilligers in het bestand van Klaas, zonder hen zouden we het wel kunnen vergeten! 

Vrijwilligers. Ook alle deelnemende scholen moeten vrijwilligers leveren. Vaak zijn dit ouders/verzorgers, maar soms ook opa’s, oma’s of de oppas. Dit jaar is er zelfs een vrijwilliger die zich voor alle afrijdagen heeft opgegeven; petje af. Wij zijn heel blij met iedereen die zich heeft aangemeld, want het is ieder jaar weer een hele puzzel om iedere post onderweg bemand te krijgen en ook nog voldoende vrijwilligers op het startterrein te hebben staan. 

Route. U heeft ze vast al wel zien fietsen? Leerlingen van groep 7 en/of groep 8 met hun vader, moeder of andere begeleider. Ieder jaar vanaf april kunt u ze tegen komen. Meerdere keren de route oefenen is heel belangrijk. Kinderen moeten het minimaal drie of vier keer gereden hebben. Tijdens het afrijden hoeven ze zich dan niet meer druk te maken om de route maar kunnen ze zich volledig focussen op het verkeer. Mocht u kinderen tegenkomen tijdens het oefenen of op een van de afrijdata, wilt u zich dan houden aan de verkeersafspraken en geen voorrang verlenen als de fietser het niet hoort te krijgen.

Tijdens de afrijdagen is een gedeelte van het parkeerterrein achter de Huesmolen gesloten voor autoverkeer. 
Herkansing. Mochten kinderen niet in een keer slagen, dan is er nog een herkansingsochtend op woensdag 23 mei. 

Reacties