Hoe hard is winterhard?
dinsdag 17 april 2018

Met de winterhardheid bijvoorbeeld. Van sommige planten weten we niet beter dan dat ze bij ons eigenlijk alleen als eenjarige, of alleen als kamerplant te kweken zijn. Van andere soorten is het minder duidelijk. Een plant die bij de één probleemloos de winter doorkomt, legt bij de ander consequent het loodje. Hoe zit dat nou eigenlijk met winterhardheid? Hoe hard is winterhard?

In deze presentatie neemt de hortulanus u mee naar verschillende streken in de wereld waar veel van onze sierplanten vandaan komen. Allerlei planten komen voorbij waarvan u misschien niet eens wist dat ze winterhard (kunnen) zijn! We kijken uitgebreid naar de omstandigheden die (mede) bepalen hoe winterhard een plant eigenlijk is. Én we leren trucs om sommige juweeltjes net even beter de winter door te helpen.

Gerard van Buiten is al van kinds af aan in de weer met planten en heeft de laatste 20 jaar in de botanische tuin in Utrecht volop ervaringen opgedaan met de meest uiteenlopende planten. Een echte plantenman en een rasverteller! Donderdag 19 april. Cultureel Centrum de Huesmolen, Huesmolen 60, Hoorn. Leden gratis, niet-leden 2,50. Aanvang: 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties