Hoorns Belang is er klaar voor
donderdag 15 maart 2018

De afgelopen vier jaar heeft de gemeenteraad gekozen voor een college van Burgemeester en Wethouders dat uitsluitend bestaat uit politici van landelijke partijen. Daar moet een einde aan komen, aldus Hoorns Belang. Het is ons eigen, Hoornse stadsbestuur. Dat zou moeten bestaan uit vakbekwame, betrokken Hoornse bestuurders. Hoornse bestuurders voor Hoorn.

De Hoornse gemeenteraad heeft vier jaar geleden gekozen voor vijf wethouders die allemaal lid zijn van een landelijke partij. Zij vormen samen het dagelijks bestuur van onze gemeente. Maar drie van die vijf wethouders wonen niet eens in onze gemeente. Zij voeren beleid uit dat ze zelf niet ondergaan.
Hoorns Belang vindt dat Hoorn het heft in eigen hand moet nemen. Er is genoeg talent aanwezig in Hoorn. Daarom wil Hoorns Belang dat de gemeenteraad na de verkiezingen alleen nog wethouders uit Hoorn benoemt. Zo zijn we er zeker van dat we bestuurd worden door mensen die echt betrokken zijn bij Hoorn en die zelf de gevolgen van hun eigen beleid ondergaan.
De beste garantie voor een bestuur dat oprecht betrokken is bij de eigen inwoners is de deelname van lokale, deskundige bestuurders van Hoornse politieke partijen. Hoorns Belang is er helemaal klaar voor om die verantwoordelijkheid te nemen.
Hoorns Belang heeft de afgelopen jaren gebouwd aan een team van bevlogen, deskundige mensen uit Hoorn, Zwaag en Blokker. Dit team is een prachtige afspiegeling van de bevolking van Hoorn, Zwaag en Blokker, aldus lijsttrekker Alex van der Kleij: “We hebben een enthousiast team van evenveel mannen als vrouwen, de jongste, Debby Koemeester is 22, de oudste, Jet Kok is 88, maar het belangrijkste is dat het mensen zijn met een hart voor Hoorn’.

Reacties