Hoornse Woensdagmarkten van start
zaterdag 06 juli 2019

Ruim een halve eeuw geleden door Bert Smits gezien in Duitsland en gebracht naar Hoorn wat destijds ellenlange files en extra lange treinstellen opleverde. Het concept van een thematisch ingevulde markt met entertainment is daarna veelvuldig gekopieerd en in zo’n beetje iedere stad te vinden.

Natuurlijk komen er geen hordes mensen meer af op een rits woensdagen met volksdansen en ambachtslieden, de bezoekers van tegenwoordig verwachten andere, meer eigentijdse zaken. Maar Hoorn is de Woensdagmarkten trouw gebleven, zij het dat er met andere uitgangspunten wordt gewerkt.
Op 10 juli zijn ze weer van start gegaan. Wekelijks is er op de verschillende winkelstraten in het stadshart een gevarieerde markt met kunst, curiosa, gebruikte boeken en creatieve handel. Daarnaast is er iedere keer een ander thema en waarmee Hoorn zich onderscheidt van andere steden. Op 10 juli zijn we al goed begonnen met de jaarlijkse gigantische markt Creatief Hoor(n)! en.

Trek de wandelschoenen maar aan want er staan rond de 300 kramen in de stad en iedereen die weleens iets met draadjes of lapjes doet vindt hier ongetwijfeld iets van zijn gading. Het thema op 17 juli is Hoorn op Hoeven. Naast de gebruikelijke markt zijn er de jaarlijkse Pony dag het Ringsteken voor authentieke aanspanningen. Op 24 juli is het thema Moet je eens Hoorn!, de wekelijkse markt wordt aangevuld met een recordaantal kooplieden uit heel Europa die platen en Cd’s aan de man proberen te brengen. Op 31 juli is de dag aan de kinderen tijdens Piraten van de Gouden Eeuw. Er zijn bijzonder veel spring-, klauter- en klimattracties en je kunt je ter plekke laten omtoveren in een echte piraat! Wilt u ook een kraampje huren? Dat kan voor maar € 35,00 euro! Kijk op www.marktboeken.nl. Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl 

Reacties