Keltisch concert
donderdag 14 oktober 2021

We zijn met z’n allen supertrots om dit uit te voeren na een rollercoaster van anderhalve meter, mondkapjes, Lock downs, een tijd van isolatie en eenzaamheid.

Niet meer samen zingen
Ons koor kon, zoals zoveel andere koren, niet samen zingen. De aerosolen bepaalde anders. Vanaf maart 2020 niet meer samen zingen. We waren in SHOCK! We waren net aan nieuwe liederen begonnen voor het Keltisch concert dus wat nu? God zij dank ontdekte onze dirigente (onze bevlogen en inspirerende dirigente!) Margreet Drijver als computer digibeet het programma ZOOM en met behulp van diverse mensen om haar heen ontstond er bij het Schoorkoor een club van Zoomers.

We begonnen met dagelijks oefenen, alleen op zondagmorgen waren we vrij, alhoewel dan hadden we koffie uurtje met de familie Drijver via Zoom. Het Zoomen was voor alleenstaande zoals ik een dagelijks lichtpuntje in die eenzame lockdown periode.

Mini concertjes
Lastig met ZOOM is wel dat je alleen zingt, samen zingen lukt technisch niet via dit programma. Dus werden er in de zomer mini concertjes en oefenmiddagen gegeven buiten in de beeldentuin bij Expoost. Op 1,5 meter afstand van elkaar maar we deden het met ongelofelijk veel plezier, het gaf ons hoop voor de toekomst. Het Keltisch concert stond aanvankelijk gepland voor 21 maart van dit jaar maar kon vanwege de toen nog geldende Coronaregels niet doorgaan.

Het Schoorkoor zingt Keltische liederen op zaterdagmiddag 23 oktober in de Oosterkerk,
toegang € 6,00 inclusief een consumptie. Kaarten reserveren kan via: concert.schoorkoor@gmail.com. We starten om 14:30 uur en de zaal is open vanaf 14:00 uur.
23 oktober is het dan zover en staat er een super gemotiveerde groep zangers te trappelen van ongeduld om prachtige liederen ten gehore te brengen.

HET SCHOORKOOR ZINGT KELTISCH
Onder leiding van onze enthousiaste dirigente Margreet Drijver.

Reacties