Kom we gaan naar de Oudhollandse kermis
donderdag 07 oktober 2021

Kom zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de Oudhollandse kermis. Stap in de zwanenzweefmolen of kies een scheepje in de bootjesdraaimolen. Benieuwd naar de toekomst? De waarzegsters ontvangen graag kinderen (tot en met 12 jaar) in hun waarzegwagon. Trek tussendoor? Dan eet je een heerlijke suikerspin of een zak popcorn. De kermis en het museum zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur (op zaterdag 23 oktober ook van 18.00 tot 21.00 uur) en de kermisattracties zijn gratis toegankelijk. Voor meer informatie: zuiderzeemuseum.nl.

Poppenkastvoorstellingen herfstvakantie
Kom kijken naar de bekende poppenspeler Egon Adel van de Poppenkast op de Dam! In de herfstvakantie speelt hij in het Zuiderzeemuseum, van maandag tot en met vrijdag om 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Geniet van de speciaal voor het museum geschreven voorstelling De avonturen van Marretje de meeuw, of van het traditionele verhaal van Jan Klaassen en Katrijn. In de weekenden kun je de bewegende poppenkastjurk bewonderen.

Voor elk wat wils
Het Zuiderzeemuseum biedt de hele familie niet alleen een leuke, maar ook een leerzame dag uit! Dat begint al op de boot naar het buitenmuseum over het IJsselmeer. In het buitenmuseum maak je een wandeling door de geschiedenis over de klinkerstraatjes langs meer dan honderdveertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen. Ontmoet hier de bewoners van Urk, kijk mee met de ambachtslieden en ga langs bij de snoepwinkel. Maak met je (klein)kind een bootje van een klomp, speel Oudhollandse spelletjes en vaar mee met de veldschuit.

AVOND IN HET BUITENMUSEUM
Zaterdag 23 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur organiseert het Zuiderzeemuseum weer Avond in het buitenmuseum. Het buitenmuseum is met meer dan duizend olielampen verlicht, de huisjes zijn geopend, verschillende ambachten worden gedemonstreerd en bezoekers mogen mee op de veldschuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. Kinderen krijgen een gratis lampion (zolang de voorraad strekt) en er worden muzikale optredens verzorgd. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een knallende vuurwerkshow.

Online tickets voor de avondopenstelling koop je via onze website www.zuiderzeemuseum.nl
Zuiderzeemuseum, Wierdijk 12-22 in Enkhuizen, T. 0228-351111, www.zuiderzeemuseum.nl

Reacties