Landskampioenschappen Fithockey
woensdag 11 september 2019

Het Gelderse MHC Beuningen trad in het kader van haar tweede Fithockey-lustrum op als gastheer van dit prestigieuze toernooi. Alle ingrediënten voor een schitterende afsluiting van het seizoen waren aanwezig: enthousiaste 50-plussers (m/v) uit alle uithoeken des lands, uiterst fraai lenteweder en een uitstekende toernooiorganisatie. En bovendien een uitstekend verzorgde gratis lunch voor alle deelnemers.

Ondanks de lange heenreis van twee uren snelweg, het ontbreken van wisselspelers en het gemis van enkele dragende spelers/ speelsters presteerde de achtkoppige Fithockeyselectie toch naar behoren. Na een lange wedstrijddag met vijf hockeymatches van twintig minuten sloot het West-Friese team de zeer geslaagde dag af met een verdienstelijke achtste stek. Daarenboven diende een vertegenwoordiger van de Hoornse Fithockeyploeg die dag tweemaal op te treden als referee bij een wedstrijd van concurrerende teams. Als extraatje moest het WFHC-team na afloop van een der middagwedstrijden bovendien nog eens shoot-outs nemen. 

Het sterk spelende Hoogeveen, waartegen WFHC Hoorn in de eerste ronde met 0-2 onderuit ging, mocht zich na afloop volkomen terecht laten kronen tot landskampioen Fithockey 2019. Op zich niet verrassend omdat de sterkste vaderlandse Fithockeyteams over het algemeen uit het oosten des lands plegen te komen.
Al met al kunnen de Hoornse Fithockeyers terugkijken op een sportief, gezellig, zonnig en bovenal zeer geslaagd toernooi. Volgend seizoen zullen we er zeker weer bij zijn, aldus de teamcaptain.

Naast de acht spe(e)l(st)ers had de West-Friezen ook nog hun eigen teamfotograaf meegenomen, te weten Ab van der Deure. De fotoreportage die hij maakte, is te vinden in het Flickr-album op de WFHC-site. 
Iedere sportieve 55-plusser die kennis wil maken met Fithockey, kan elke week voor een training en een partijtje terecht op het prachtige hockeycomplex van WFHC Hoorn. Iedereen is welkom. Hockeyervaring is niet vereist. De wekelijkse training/ wedstrijd vindt elke woensdagochtend plaats en begint om 10:00 uur. Na afloop, rond 11:00 uur, drinken we gezamenlijk een gezellig kopje koffie of thee.

Reacties