Lunchconcert met werken van J.S. Bach in de Koepelkerk
zaterdag 04 augustus 2018

Violiste Barbara en organist Henk hebben gekozen voor een programma dat geheel in het teken staat van de componist Johann Sebastian Bach. Het gaat daarbij echter niet om werken die geschreven zijn voor orgel en viool maar om bewerkingen van twee triosonates die oorspronkelijk geschreven zijn voor orgel-solo.

Bij het beluisteren van deze sonates zal onmiddellijk opvallen hoe natuurlijk een uitvoering met viool klinkt en het illustreert goed hoe geschikt het orgel is als vervanging van bijvoorbeeld een strijktrio of in andere gevallen zelfs van een heel orkest. Daarnaast zal Henk van Zonneveld voor orgel-solo de Prelude en Fughetta in G BWV 902 van J.S. Bach uitvoeren.

Het gehele programma zal uitgevoerd worden op het Klop-orgel en het concert is in de Koepelkerk aan het Grote Noord 15 op woensdagmiddag 8 augustus en begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 13.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl 

Reacties