Op Wintersport (40 - 50 +)
zondag 02 december 2018

Kerstbrunch + Stadswandeling. Op 16 december door alle stegen en gloppen van het centrum van Hoorn. Stadsgids Harry verhaalt en legt uit hoe de stegen en gloppen hun naam hebben gekregen. Na de stadswandeling kunt u aanschuiven voor een Kerstbrunch. Kosten € 22,50. Meer informatie op de website van de sportwandelschool. Geen Internet bel 0229-239447.

De Sportwandelschool roept 40-50 plussers op om zich aan te melden voor de Wintersportreis naar Eben am Achensee in Tirol. Een ideaal gebied met veel zonuren, om alle vormen van wintersport te beoefenen. Waar de één gaat skiën gaat de ander lekker winterwandelen, langlaufen of nordic walken. Ideaal voor partners met verschillende interesses. Een 10 daagse Busreis naar Eben am Achensee in Tirol. Van vrijdag 2 t/m zondag 11 februari. Meer informatie op de website van de sportwandelschool. Er is nog plaats. Prijs vanaf € 595,00. Drie begeleiders gaan mee om dit programma uit te voeren. Zeer geschikt voor partners met verdeelde interesse en alleengaanden. Meld je snel aan. Geen internet bel 0229-239447.

Met de bus uit en thuis op zaterdag 5 of zondag 6 Januari. Lekker wandelen in de Schoorlse Duinen. Er zijn vier afstanden uitgezet: 10-15-20-25-km. Onderweg bent u in de gelegenheid om een pauze in te lassen bij het bosbuffet de Berekuil, restaurant de Zilte Zoen of strandpaviljoen Struin in Camperduin. Vanuit café restaurant de Viersprong in Schoorl, gaan de routes door de mooiste plekjes van dit unieke duin en bosgebied. Even de benen strekken na de feestdagen. De inschrijfkosten bedragen € 25,00 pp. Inclusief busrit naar Schoorl en weer terug. Opstapplaatsen zijn de parkeerplaats Streekbos en parkeerplaats van de Mediamarkt in Hoorn. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website van de sportwandelschool. Geen internet bel 0229-239447.

De al deelnemende wandelbootcampers zien hun conditie en spierkracht in rap tempo toenemen en hun vetpercentage afnemen. Elke training is buiten en kent 5 tot 7 actieve pauzes, waarbij de grote spiergroepen worden getraind. In een snel basis wandeltempo afgewisseld met versnellingen, wandel je al gauw ruim 6 kilometer per training. Een training duurt 5 kwartier en omvat tussen de 7500 en 8500 stappen. Start nu en schrijf je in en maak je goede voornemens waar. Wandel Bootcamp in Hoorn, Bovenkarspel, Wognum en Schoorl.

Hoorn op dinsdagmorgen 10.00 uur verzamelplaats het gezondheidscentrum aan het Betje Wolfplein.
Maar ook op andere tijden en meerdere plaatsen in Hoorn en Westfriesland. Sportief Wandelen, Nordic Walking en Beweeg Mee aan (dit laatste voor mensen met een beperking). Bijna iedere dag kun je meedoen. Meer informatie op de website www.sportwandelschool.nl. Geen internet? Bel 0229-239447.

Voor 2019 heeft de Sportwandelschool een drietal wandelreizen georganiseerd. Naar Manderscheid in het vulkaangebied van de Eifel met een wandel4daagse langs de Lieser. Naar Petite Suisse zowel een lang weekend als een midweek. En een 6daagse wandelreis naar de Nordpfaden in Noord Duitsland. Wilt u ook meedoen, meld u zich dan aan via de website van de Sportwandelschool. Wandeltrainers. 

Reacties