Orgaandonatie, hoe zit dat?
zondag 25 oktober 2020

Er wordt gevraagd om een keuze te maken. Maar welke keuze past bij jou? Op donderdag 29 oktober organiseert de Bibliotheek Hoorn een informatieavond over orgaandonatie. Hier kun je met al je vragen terecht bij een specialist. 

De nieuwe Donorwet

Op 1 juli is de nieuwe Donorwet ingegaan. Iedereen in Nederland van 18 jaar en ouder komt in het Donorregister te staan. Heb je nog geen keuze gemaakt? Dan kun je die nog vastleggen. En maak je geen keuze? Dan kom je in het register met ‘geen bezwaar’. Dit betekent dat je an jouw overlijden misschien donor bent. Veel mensen hebben nog vragen. Want wat is orgaandonatie eigenlijk? En wat is weefseldonatie? Hoe gaat het in z’n werk als je donor bent? En hoe is het voor jouw familie? Om deze en andere vragen te beantwoorden komt ic-verpleegkundige Gina Brusche van het Dijklander Ziekenhuis naar bibliotheek Hoorn. 


Online en in de Bibliotheek

De gezondheid van onze bezoekers en medewerkers staan voorop. We houden ons aan de maatregelen van het RIVM. Daarom is er beperkt plek in de Bibliotheek. Kun je er niet zelf bij zijn? Of kijk je liever op afstand? Dan kun je online meekijken en vragen stellen. Moeilijk? Welnee. N aanmelden krijg je een mailtje van een link. 1 keer klikken en je kijkt mee. 

Wilt u meer weten over orgaandonatie kom dan naar de informatieavond. Donderdag 29 oktober van 19.00 – 20.00 uur in de Bibliotheek Hoorn. www.bibliotheekhoorn.nl

Reacties