Paastakken zelf maken
vrijdag 02 april 2021

Zelfgemaakte paastakken zijn altijd het mooiste. Hieronder staan drie gezellige paastak varianten.


Snelle paastak
Is er niet zo heel veel tijd om iets te maken, haal dan alle knutselspullen die in huis zijn tevoorschijn. Bijvoorbeeld punaises of haakjes. Prik deze in de tak en hang er chocolade eitjes aan op. Met lijm kan deze tak verder versierd worden door bijvoorbeeld zelf getekende en uitgeknipte paas konijntjes of kuikentjes.


Picasso paastak
Zoek een mooie stevige stok in jouw buurt of tuin en laat deze 1 dagje drogen zodat het meeste vocht eruit is. Heb je nog verfrestjes zoek deze dan bij elkaar en laat je kind de tak in allerlei vrolijke kleuren verven. Nadat de verf is opgedroogd kunnen er punaises in de tak gedrukt worden of haakjes of kleine spijkertjes. Nu is de Picasso tak klaar om versierd te worden. De Picasso tak kan eventueel ook hergebruikt worden om sieraden in te hangen maar ook leuk is het om er kleine tekeningen in te hangen van de kinderen. Deze is ook erg leuk als Moederdag cadeautje.


Bonte tak
Verzamel allerlei knutselmateriaal zoals losse takjes, bolletjes wol, veertjes en zelf getekende figuurtjes die met vrolijke kleuren zijn ingekleurd. De paastak eerst voorzien van een grof stuk touw wat je om de tak wikkelt. Dan de bonte spulletjes erop plakken of ook met punaises of lijm bewerken.
Veel plezier!

Reacties