Regio Orkest speelt ‘Soundtracks’
dinsdag 05 februari 2019

Bestaande uit gevorderde leerlingen van muziekschool Boedijn en amateur orkestmuzikanten uit de regio West-Friesland. Er is door het orkest 6 weken lang hard gewerkt aan een divers repertoire.

Ten tijde van de 'stomme film' besefte men al dat film niet zonder muziek kan: tijdens filmvoorstellingen speelde een pianist of orkestje live bijpassende muziek. Sommige bioscopen hadden zelfs een speciaal orgel voor dat doel. Inmiddels is muziek een vast onderdeel van een film geworden. Haal muziek uit de film en er blijft bijna niets over. Dat dat andersom niet zo hoeft te werken bewijst het Regio-orkest van muziekschool Boedijn met het programma 'Soundtracks'. Uit verschillende films wordt muziek gespeeld, waarbij de muziek voor zich spreekt en de beelden als vanzelf op het netvlies verschijnen.

Er klinkt onder andere muziek uit musicalfilms als The Greatest Showman, avonturenfilms als Indiana Jones en animatiefilms als Aladdin. Zoals inmiddels traditie speelt ook de Yellow B Bigband onder leiding van Huub Robeerts een rol in het programma. En tevens is er weer een aantal vocalisten uitgenodigd om samen met de orkesten enkele stukken te zingen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Jean-Luc Vriend.

Het concert vindt plaats zaterdag 9 februari om 20.00 uur in de Oosterkerk in Hoorn, kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa op de avond zelf, à € 11 voor volwassenen, kinderen € 2,50.

Reacties