Restaurant J&T Mos; koken met biologische groenten
zaterdag 12 mei 2018

Chef-kok en eigenaar van het restaurant Jeroen Mos rijdt nu bijna elke dag naar Sijbekarspel, waar hij zelf de dagverse groenten uitkiest, die hij dan later in zijn keuken verwerkt. Steeds meest liefhebbers van de goede keuken weten de weg naar restaurant J&T Mos te vinden.

Geen wonder, want het restaurant is een gezellige en ontspannen pleisterplaats voor haar gasten. Daarnaast is het smakenpalet van de gerechten op de menukaart groot. En het wordt nog allemaal een stukje intenser want vanaf nu kookt Jeroen met dagverse biologische groenten. ‘We hebben contact gezocht met Michel Boon,’ vertelt Jeroen. ‘Hij verbouwd al bijna dertig jaar biologische groenten op zijn boerderij.

Mede door zijn grote ervaring op dit terrein weet hij groenten te kweken die smaakvoller zijn dan de groenten die gewoon uit de winkel komen. Dat heeft o.a. te maken met de samenstelling van de grond hier. Die is luchtiger en zit vol leven. Bijna elke dag ben ik hier om de dagverse groenten zelf uit te kiezen.’

Nu al worden bij restaurant J&T Mos dagelijks twee speciale menusuggesties met biologisch geteelde groenten aangeboden. Het is de bedoeling dat tussen nu en veertien dagen de gehele menukaart is aangepast aan de nieuwe werkwijze, waarbij de standaard groentevariaties van de kaart verdwijnen en de aanwezige dagverse biologische groenten aan tafel worden gepresenteerd.

‘Gevarieerder en verser kan bijna niet,’ legt Jeroen uit. ‘Daarnaast voor mij als chef-kok elke keer weer de uitdaging om met de beschikbare biologische groenten er iets bijzonders van te maken.’ Restaurant Mos vindt u aan de Nieuwedam 2 in Hoorn, tel 0229-210621. Zie ook de website www.mosinhoorn.nl 

Reacties