'Risdam-Noord Groen!' gaat van start
zaterdag 13 januari 2018

De Stichting Netwerk die de buurtgroep 'Risdam-Noord Groen!' van harte ondersteunt zorgt vanaf 19.30 uur voor koffie en thee zodat er dan al een eerste kennismaking plaatsvindt. Er komt een spreker van de landelijke actie ‘Operatie Steenbreek’. Dit initiatief wil iedereen in Nederland enthousiasmeren om de tuin te vergroenen.

Samen kunnen de wijkbewoners het verschil maken en zorgen voor een klimaatbestendige en gezonde woonwijk. Daarna zal het Clusius College, de groene opleiding in Hoorn, een betaalbaar aanbod doen aan de inwoners van Risdam-Noord. Er kunnen plantenpakketten besteld worden die in mei geleverd worden.

Tuinambassadeur van de KNNV, en wijkbewoner Jan Marbus zal spreken over vogels in de tuinen in de wijk. Tot slot zal er een leerzame en grappige buurtquiz zijn onder leiding van buurtbewoner Ted van der Bruggen. Voor deze interactieve quiz is het van belang een smartphone mee te hebben.

De buurtgroep 'Risdam-Noord Groen!' heeft als doel om de wijk leefbaar te houden. Dit door meer groen zowel in de tuinen van bewoners als in het openbare groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur. 
Net als de samenwerkingspartners, Clusius College, Dekamarkt, Stadslandbouw Hoorn, Stichting Netwerk en tuinenvereniging Groei en Bloei wil de buurtgroep een wijk met een betere gezondheid en minder stress. Meer groen draagt ook bij aan meer biodiversiteit en een betere klimaatadaptatie. De buurtgroep is te bereiken via risdamgroen@gmail.com 

Reacties