Schoon Westfriesland – Enkhuizen
maandag 07 juni 2021

Schoon Westfriesland – Enkhuizen heeft op deze dagen samen met de VRE de peutertuin van Stichting Harlekijn flink onderhanden genomen. Vanaf half 10 in de ochtend kon er op het Koperwiekplein, en vanaf 10 uur bij de AH in de binnenstad, een prikker, vuilniszak en handschoenen opgehaald worden.

Jong tot oud
In de peutertuin aan de Goudenregenstraat werd met machines, zagen en schoffels flink opgeruimd. Iedereen, van jong tot oud, hielpen mee. Een groep van 16 mensen heeft de overbegroeiiing weten te bedwingen en het ziet er nu 100% beter uit. Vanaf het Koperwiekplein gingen 14 enthousiaste leden van de vrijwillige reddingsbrigade VRE zoveel mogelijk zwerfvuil verzamelen. Wat je dan allemaal tegenkomt, is echt ongelooflijk. Een step in de sloot, een half gebakken eitje tot eigenlijk de hoofdprijs van € 50,- tussen een berg takken en bladeren! Zo zie je maar dat het zeker loont om zwerfvuil op te ruimen, je weet nooit wat je aantreft.

Prijs winnen
Aan deze actie was een leuke prijzenactie verbonden voor de mensen die meegeholpen hebben. Als een vreemde gevonden item op de foto zette en dit doorstuurde naar een speciaal nummer dan maakte je kans op een leuke prijs. Iedereen die heeft meegedaan aan deze actie heeft een prijs gekregen. Je kon entreekaartjes winnen voor het Zuiderzeemuseum, een tegoedbon voor een bandenwissel, boodschappenpakket van AH, een lekker visschotel en nog veel meer. Daarnaast heeft iedereen die mee heeft geholpen een bon gekregen om een lekker ijsje te halen in de haven van Enkhuizen.

Aanmelden
Elke 2 weken gaat Schoon Westfriesland – Enkhuizen op pad met een prikker en vuilniszakken om zwerfvuil op te ruimen. Wil jij ook meedoen aan deze actie? Meld je dan aan op FB schoon Enkhuizen of stuur een berichtje naar T. 06-42504954.

Reacties