Troost Theater uit Het Park
donderdag 02 april 2020

Er is niemand meer in het te theater te vinden. Iedereen is thuis en blijft thuis en kan som letterlijk geen kant op. Daarom doet Het Park juist nu nog meer haar best om theater bij de mensen in de huiskamer te brengen. In de hele sector laten artiesten hun creativiteit de vrije loop. Iedereen inspireert elkaar tot nieuwe initiatieven: van livestreams tot online registraties van voorstellingen en tips hoe je zelf als (amateur) kunstenaar aan de slag kunt. 
In deze onzekere tijd komt het belang van cultuur, in de breedste zin van het woord, opnieuw naar voren. Om de tijd in quarantaine door te komen gaat men massaal op zoek naar online vermaak. Niet alleen in de vorm van film, televisie en e-books, er wordt juist ook volop gezocht naar actuele sketches van cabaretiers, nieuwe liedjes van muzikanten, registraties van voorstellingen die bezoekers eerder gemist hebben en afspeellijsten van favoriete artiesten. 
Troost TV
Aan het begin van de coronacrisis startte cabaretier Paul Haenen vrijwel direct Troost TV. Haenen wilde met zijn gesprekken een positief geluid laten horen in deze donkere tijden. Vele prachtige oude beelden passeerden de revue en het programma trok vele kijkers en luisteraars. Troost TV is vorige week op televisie geëindigd, toen de laatste aflevering van DWDD werd uitgezonden, maar gaat nu door op NH Radio. Ook Het Park kon en wilde niet achterblijven. Er is in het verleden zoveel moois gemaakt in de Nederlandse theaters, daarom is Troost Theater in het leven geroepen. 
Troost Theater
Op www.hetpark.nl/theater kunt u genieten van theater in de breedste zin van het woord. Denk aan registraties van de mooiste kindervoorstellingen zoals ‘Sprookjesboom’ van het Eftelingtheater of de knotsgekke familievoorstellingen van Theater Rotterdam waaronder ‘Snorro’. Ook prachtige toneelstukken zoals het succesvolle ‘The Nation” van Het Nationale Theater zijn hier te vinden. In de zoektocht naar cabaretvoorstellingen is Het Park, naast recente shows zoals ‘Gabbers’ van Jandino, Rouè Verveer, Guido Weijers en Philippe Geubels, ook gestuit op geweldige ‘Golden Oldies’, shows uit de jaren ’90 van onder andere Karin Bloemen en Paul de Leeuw. De pagina wordt steeds verder gevuld en ook via Social Media worden volgers up-to-date gehouden over de leukste online voorstellingen door middel van een wekelijkse online Theaterthuiskijkgids. Daarnaast post Het Park iedere week foto’s uit de oude doos, om samen met bezoekers mooie herinneringen op te halen. Blijft u thuis, dan bezorgt Het Park u ontroering, verwondering en een lach. Samen thuis, samen uit. 
Theater Tutorials 
Natuurlijk is theater niet alleen iets om naar te kijken, het is bij uitstek iets dat men zelf ook kan beoefenen. Vanaf deze week zijn er daarom iedere week nieuwe Theater Tutorials (workshops) op de facebook en Instagrampagina van het Park te vinden. Van muziekworkshops voor iedereen die geen instrument bespeelt tot danslessen. Van de workshop “hoe maak ik een vlog” tot “hoe maak ik een goede cabaretsketch”. Aan de tutorials zit de #stayhomechallenge gekoppeld: volgers worden uitgedaagd te laten zien wat ze van de tutorial geleerd hebben en dat met elkaar te delen. 
Verplaatsingen huidig seizoen
Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt om de voorstellingen van dit seizoen te verplaatsen en per e-mail iedereen die vragen heft te beantwoorden. Daarnaast wordt er uiteraard ook vol enthousiasme gewerkt aan een nieuw, sprankelend theaterseizoen na de zomer. De meest actuele informatie is te vinden op www.hetpark.nl

Reacties