Vogelvoer maken
zaterdag 01 januari 2022

De vogeltjes zijn hier erg blij mee en zo help je de natuur ook nog een handje de winter door.
Ingrediënten
De ingrediënten voor een vogelvoertaart; pinda’s , een paar met schil en een paar zonder schil. Meelwormen. Zonnebloempitten. Paar blokken nieuw frituurvet. Vogelmengvoer. Ovenschaal. Bakpapier. Een paar oude lepels. Kleinte taartvormpjes, een halve kokosnoot of iets anders waar je het mengsel in kan doen. Touw. Pindaprikker.
Aan de slag
Neem een ovenschaal en bedek de binnenkant met het bakpapier. Leg de blokken frituurvet erin en laat ze smelten in de oven ( ongeveer 10 minuten op 150 graden). Het vet wordt hier niet super heet van. Wanneer het vet gesmolten is doe je alle ingrediënten in het vet, roer dit nog even door met de lepel. Er ontstaat een heerlijk mengsel.
Ophangen
Wil je het voer graag ophangen dan leg je het touwtje (met een paar knopen erin) in de vorm voordat het mengsel erin gaat. Het touwtje blijft zitten doordat het vet stolt. Misschien wil je pinda’s aan het rouw rijgen, dat kan natuurlijk ook, en deze ophangen op het balkon of in de tuin. Of aan een boom. Vul de vormpjes met het mengsel, versier deze dan met appel of wat doppinda’s, dat ziet er mooi en lekker uit voor de vogels. Laat dit stollen, wel even geduld hebben want als je het te snel uit de vormpjes haalt dan verliest het zijn vorm en dat is zonde. Je kan de vormpjes ook buiten af laten koelen. Leg of hang de vogel in je tuin of op je balkon, heb je over dan kan je dit bewaren in een afgesloten box op een koele plek.

Reacties