Volksmuziek met een klassiek tintje
vrijdag 15 november 2019

Het repertoire bestaat uit volkse melodieën die uit anonieme bronnen komen zoals het Handschrift Enkhuizen. Deze historische muziekboeken en handschriften zijn een schatkamer van interessante - destijds populaire - melodieën die eeuwenlang niet tot klinken zijn gebracht. De melodieën worden door de leden zelf voorzien van akkoorden, tweede stem, versieringen en een baspartij, op eigentijdse wijze. De Zoete Inval speelt zonder versterking en weet telkens met verrassende arrangementen te komen.

Een optreden van De Zoete Inval is een informele kennismaking met historische muziek, verlucht met informatie over de muziek en haar context. Een intieme en gemoedelijke sfeer maakt elk concert van De Zoete Inval tot een aparte belevenis. De Zoete Inval is een muziekcollectief.
Het Quintet De Zoete Inval bestaat uit : Cor van Sliedregt - gitaar, mandoline, bouzouki / Rob Keene - viool, concertina / Martie Jonker - fluiten / Irene van der Laan - draailier, nyckelharpa, percussie / Danielle Janssen - contrabas, lumberjack

Zuiderzee-Binnen-Museum, Wierdijk 12, Enkhuizen
Museum open om 10.00 uur. toegangsprijs museum € 5.00/ met Museumkaart gratis 
Voor meer informatie: T 0228 319 022. Het concert is gratis voor museumbezoekers.

 

Reacties