Vrouwen van Nu Westwoud, Dress Red Day
woensdag 12 september 2018

Waarom Dress Red Day? Op deze landelijke actiedag roept de Hartstichting alle vrouwen op om iets roods te dragen. Het doel is om hiermee extra aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten, doodsoorzaak nummer één bij vrouwen.

Hart- en vaatziekten komen niet alleen bij mannen voor: er overlijden zelfs meer vrouwen dan mannen aan hart -en vaatziekten. Onderzoek is vooral bij mannen gedaan, terwijl de symptomen bij vrouwen heel anders kunnen zijn. De Hartstichting zet zich in om voor vrouwen betere zorg te geven, zodat het risico in de toekomst kleiner wordt om te(over)lijden aan hart- en vaatziekten.

Vrouwen van Nu Westwoud bestaat ruim 70 jaar. We willen voor vrouwen daadwerkelijk iets betekenen. Het bestuur organiseert, na het succes van vorig jaar, Dress Red Day voor de tweede keer, op Zaterdag 29 September in samenwerking met de Hartstichting.. We roepen alle vrouwen van Westwoud/Hoogkarspel op om mee te doen met de gezellige sport/spel/wandelmiddag (max 5 km) . Trek iets roods aan en laat je hart zien op deze dag! Wij vragen een bijdrage van € 22,50 voor de onkosten, waarvan € 7,50 gedoneerd wordt aan de Hartstichting. Bovendien wordt per deelnemend lid van de Vrouwen van Nu Westwoud, door de vereniging een extra bijdrage van €2,50 gedoneerd.

Programma Dress Red Day 2018 Westwoud. Start: 13.00 uur tot 18.00 uur. Deelnemers worden daarna in groepen verdeeld en doen oa mee aan een bootkamp, oefeningen op muziek, wandelen, dansen en spellen etc. . Onderweg wordt voor een drankje en een hapje gezorgd. We sluiten gezamenlijk af met eten uit het vuistje. 

Locatie: De Schalm en we bezoeken diverse locaties in Westwoud. Laat je hart zien en doe mee! Vraag een vriendin/ buurvrouw/zus/schoonzus/dochter of ze ook mee wil doen! Het is niet alleen toegankelijk voor leden, maar voor alle vrouwen v.a. 20 jaar. Aanmelden: maak € 22,50 p.p. over naar rek.nr. NL28RABO0135877733 van NBVP Vrouwen van Nu Westwoud, o.v.v. uw naam, adres en tel.nr.Of stuur een mail naar: vrouwenvannuwestwoud@gmail.com Deelname is nog beperkt mogelijk. Donaties voor deze onderzoeken zijn uiteraard ook van harte welkom. Doe je mee met Dress Red Day? 

Reacties