Wandeling in de polder Beschoot
donderdag 02 augustus 2018

Deze wandeling gaat over de nieuwe fiets- wandelroute het Buutschooterpad, dat dwars door de polder Beschoot van Oudendijk naar Grosthuizen loopt. Aanvang 14 uur, start Slimdijk 2 in Oudendijk, lengte 6.5 kilometer, kosten € 3,50 pp. meer info www.lesdeuxponts.nl of met Theo Neefjes van IVN Westfriesland, tel. 0229-553183. 

In 1459 werd het venige moerasgebied in een kerkelijke overeenkomst al Buutschoot genoemd en werd in 1614 drooggelegd met behulp van 3 watermolens. Vanuit het eetcafe lopen we over de Beetskoogkade en bezoeken wij het Museum-gemaal Beetskoog. Hier geeft machinist Martien Seinen uitleg over de werking van dit bijzondere gemaal. (Dit is de laatste zondag dat het gemaaltje open is). 

Struinend door het boerenland en genietend van het landschap verteld de gids over de flora, fauna en geschiedenis van deze prachtige polder. In Grosthuizen bekijken wij de klokkenstoel met de Hemonyklok (1664) die tot 1963 in de Ned. Herv. kerk hing. Vervolgens lopen wij door Grosthuizen richting Kathoek, dan via de Beemsterdijk met schitterend uitzicht over de polder weer terug naar Oudendijk. Tip; neem kijker mee en trek stevige wandelschoenen aan.

Reacties