Werkzaamheden turborotonde
vrijdag 10 september 2021

Ook de rotonde direct aan de oostzijde van de A7 wordt vervangen door een kruising en het aantal rijstroken wordt uitgebreid. Zo vergroten we de doorstroming van de Provincialeweg tussen de A7 en Hoorn centrum en blijft Hoorn goed bereikbaar ook als de stad groeit.

Op en afrit A7 volledig afgesloten
Om deze omvangrijke operatie in zo’n kort mogelijke tijd uit te voeren, is de Provincialeweg tussen Keern en de A7 in het weekend van 10 september vanaf 20.00 uur tot en met 13 september 05.00 uur volledig afgesloten. Het verkeer vanaf de A7 kan hierdoor niet via afslag Hoorn Centrum (afrit8) rijden, maar wordt met borden omgeleid via op en afrit 7 (Avenhorn) of afrit 9 (Hoorn-Noord). Ook de Westfriese Parkweg en Berkhouterweg zijn niet bereikbaar vanaf en naar de Provincialeweg. Dit kan tot een langere reistijd leiden.

Vijf weekendafsluitingen
In totaal zijn er vijf weekendafsluitingen nodig waarbij de Provincialeweg tussen Keern en de A7 is gesloten voor het verkeer. Doordeweeks zijn de op en afritten wel op en voor verkeer waardoor het verkeer van en naar de A7 kan rijden. Vanaf 10 september tot 11 oktober zijn de Berkhouterweg en de Westfriese Parkweg gestremd. Mocht er vanwege slechte weersomstandigheden niet gewerkt kunnen worden, dan is het weekend van 15 tot en met 18 oktober een reserveweekend. Het totale werk is naar verwachting eind november gereed, ruim voor de feestdagen.

Reacties