West-Friesland autorally 2022
woensdag 12 januari 2022

Door de corona is het reserveren van hotels en het regelen van maaltijden lastiger dan normaal. Wacht daarom niet langer en schrijf je nu snel in. Daarmee help je ons alles tijd rond te krijgen.

Start vanaf verschillende plaatsen
Net als bij de Rally Monte-Carlo starten deelnemers vanuit verschillende plaatsen in Noord-Holland. Vervolgens vertrekt een ieder naar de startlocatie Metropole in Druten. Daar begint het echte werk. Op de stafkaarten is een mooie rit ingetekend, één voor beginnende rijders en één voor geoefende rijders. Beide uitdagend en haalbaar. De etappe gaat via oude steden, natuurgebieden en een stukje Duitsland naar Limburg, waar wordt overnacht. De volgende ochtend start de laatste etappe. Die eindigt rond het middaguur nabij de locatie waar je van en lunch kunt genieten en waar de uitslag en de winnaars bekend worden gemaakt. Lion Hans Broekmeulen heeft de route uitgezet. Hij heeft veel ervaring opgedaan met onder meer de Tulpenrally en de Willemsrally van Den helder. Voordat de rally start, worden de systemen/technieken uiteraard nog uitgelegd.

Opbrengst
De opbrengst gaat naar de Stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Als het kan, mogen de kinderen het vliegtuig zelf besturen. Soms is dit echter onmogelijk omdat ze gekluisterd zijn aan een rolstoel, liggend vervoerd moet worden of kampen met psychische problemen. Voor deze kinderen heeft Stichting Hoogvliegers een eigen “ambulance vliegtuig” aangeschaft, herkenbaar aan de naam “Stichting Hoogvliegers” op de rompen het logo op de staart van het vliegtuit. Hierdoor kunnen de kinderen toch veilig vliegen. Sinds 2007 vlogen er al meer dan 11.000 kinderen mee.

Inschrijven
Deelname kost € 333,- per auto met twee deelnemers inclusief routeboek, het schild voor op de auto, eten, drinken en de overnachting. Eventueel nog geldende corona maatregelen nemen we natuurlijk in acht. Inschrijven kan via de website van de Lionsclub Opmeer-Medemblik www.lionsopmeer.nl
Heeft u nog vragen? Neem dan even contact op met Hans Broekmeulen. M. 06-55396475 of via broekmeulen@bpbureau.nl Voor meer informatie zie www.stichinghoogvliers.nl

Reacties